Masseslagsmål mellom ungdommer i sentrum

Søndag ettermiddag måtte politiet rykke ut til Prostneset etter melding om slåssing mellom ungdommer.

Ungdom bruker havneterminalen som oppholdsted. Dette bilder er tatt i forbindelse med en tidligere sak om temaet.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Vet du noe om saken? Kontakt oss på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Klokka 17.00 fikk politiet melding om at slåssing mellom flere ungdommer ved Havneterminalen på Prostneset.

– De som foreløpig er identifisert er gutter I alderen 13 til 15 år. Voldshendelsen følges nå opp av politiets forebyggende enhet og barnevernet, melder politiet på Twitter.

– De to nevnte ungdommene er foreløpig anholdt og innbrakt til stasjonen for samtaler, og pårørende og verger er varslet, og er her med ungdommen, utdyper operasjonsleder Karl-Erik Thomassen i Troms politidistrikt.

Ungdommer lager bråk på havneterminalen:

Politiet: – De har ingen hemninger med å ty til uprovosert vold og trusler

En 16 år gammel gutt er anmeldt etter at han skal ha sparket i og etter politiet da politiet tok kontroll på ham på havneterminalen i helga.


Kalte inn ekstramannskap

Det skal ha vært opp mot ti ungdommer involvert i hendelsen, men ingen ble skadd og politiet sier det ikke er tatt i bruk våpen.

– Noen stakk fra stedet da vi kom, men vi vurderte hendelsen som så pass alvorlig og siden det var så pass unge mennesker involvert, at vi sendte ut ekstra mannskap fra forebyggende og etterforskere med spesialkompetanse når det gjelder ungdom, sier Thomassen, og fortsetter:

– Det er viktig for oss å vise at vi ikke aksepterer at det er slik og at vi ikke vil ha noe slikt her i Tromsø. Derfor la vi inn mye ressurser med engang.


Ungdommer annonserer slåsskamp i sentrum – politiet tar meldingene på alvor

Politiet bekrefter at ungdommer inviterte til slåsskamp klokken 18.00 mandag.


Trolig ikke planlagt

iTromsø har tidligere omtalt hendelser hvor ungdom har planlagt slagsmål på sosiale medier. Ingenting tyder på at det er tilfellet i dag, ifølge operasjonslederen.

– Vi har ingen opplysninger per nå som tyder på at dette har vært planlagt. Vi tenker at vi vil få klarhet i hva som har skjedd gjennom samtaler og avhør av både de involverte og vitner, men vi har allerede en formening om hendelsesforløpet.


Bekymret for ungdomskriminalitet:

Justisministeren ber Tromsø-foreldre ta grep: – Alle barn og unge bør ha innetider

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) mener foreldre må ta mer ansvar for å hindre vold og rusbruk blant ungdom.Politiet samarbeider med K1, Jekta og Nerstranda for å takle utfordrende ungdom

Politiet er bekymra for fremveksten av et stadig mer voldelig ungdomsmiljø i Tromsø. Nå vil politiet ha rapporter fra ledelsen ved kjøpesentrene om hva ungdommen driver med.