Samler landets mobbeombud på nett

De regionale mobbeombudene samles nå på et felles nettsted for å gjøre det enklere for barn og unge å finne dem.

MOBBEOMBUD: Jon Halvdan Lenning er mobbeombud i Troms. Nå samles de regionale mobbeombudene på en felles nettside for å bli lettere tilgjengelig for barn og unge som søker hjelp. Foto: Lars Åke Andersen 

nyheter

På nettstedet elevombudene.no er nå informasjon om, og kontaktinfo til, de forskjellige elev-, lærling- og mobbeombudene rundt om i landet.


Mobbeombudet: – Barn under 10 år sender nakenbilder av seg selv

Mobilbruk og sosiale medier utgjør en stadig større risiko for barn helt ned i 6-årsalderen. – Som foreldre kan vi ikke la barn og undom eksperimentere fritt på nettet, sier Jon Halvdan Lenning.


Sidene retter seg til barn og unge i grunnskole, videregående opplæring og i læringsbedrifter som opplever å bli mobbet – eller som søker informasjon om hvordan man kan motvirke mobbing.

På elevenes side

Skolene plikter å se til at alle får et trygt og godt læringsmiljø, og ombudene skal være elevenes og lærlingenes støttespillere for å løse mobbesituasjoner.

Sidene ble lansert mandag.


Mobbeombudet klar med sin første rapport: – Store variasjoner mellom skolene

Tidenes første rapport fra mobbeombudet og elev- og lærlingombudet er nå klar. Ombudene vil nå skolenes kunnskaper og ferdigheter.


– Hvis noen opplever at de ikke blir hørt eller trodd, så skal den nye nettsiden bidra til at de som trenger hjelp får den informasjon og oppfølging de har krav på, sier mobbeombud i Troms, Jon Halvdan Lenning, i en pressemelding.