Studentbrakkene får stå enda lengre

Studentbrakkene i Minnelundvegen får stå til 2021.

BRAKKERIGG: Tromsø kommune har godkjent Studentsamskipnadens søknad om å la brakkeriggene like ved universitetsbarnehagen stå til 2021.  Foto: Lars Giske

nyheter

Tromsø kommune godkjenner søknaden fra Norges Arktiske Studentsamskipnad om forlenget plassering av den midlertidige studentbrakkeriggen i Minnelundvegen.


Her betaler studentene 4.600 kroner for rom i brakkerigg. Et steinkast unna betaler studenter 200 kroner mer for toppmoderne standard

I studentbrakkene like ved universitetsområdet i Breivika bor det 176 studenter. De må ut med nesten like mye for et rom i brakkeriggene som det andre betaler for hybler i de splitter nye studentboligene på Dramsveien.


Boligriggen ble godkjent oppført i 2012 som midlertidige hybler for studenter, og skulle fjernes etter tre år. I 2017 ble tillatelsen forlenget til 01.11 2018, og deretter forlenget til 01.12 2019.

Nå er tillatelsen forlenget til 01.11 2021, til byggetrinn tre for studentboligene på Dramsvegen er innflyttingsklar.


Rekordtidlig løsning for bostedsløse studenter: Alle har funnet seg et sted å bo

I år benyttet færre boligløse studenter seg av sovesalene Studentsamskipnaden har tilgjengelig som en midlertidig løsning, og nå har de alle funnet seg et mer permanent hjem.