Supporterleder raser mot Glimt-ledelsen – går av etter utestengelse

Bodø/Glimt har utestengt tre supportere etter rasistiske tilrop til Tromsø-spillere. Og bruk av pyro. Klubben har også vedtatt å stenge «supportere-tribunen» på Aspmyra stadion. Det gjør supporterleder Janne Ruden forbannet, skriver VG mandag.

Det hevdes at noen av Bodø/Glimts supportere skal ha kommet med rasistiske tilrop mot TIL-spillere under kampen på Aspmyra 29. september. Supporterne på bildet er ikke nødvendigvis blant disse.   Foto: Mats Torbergsen

nyheter

Da VG kontaktet henne i dag bekreftet hun at tiden som supporterkoordinator er over.

– Dette var toppen av kransekaken for meg. Jeg er nok ikke leder etter dette, sier Janne Ruden til VG.

Hun poengterer at hun er i harnisk etter at styret i Bodø/Glimt gikk til kollektiv avstraffelse etter det som skjedde forrige søndag under «Slaget om Nord-Norge» – og vingeklippet hele supporterklubbens virksomhet. Etter 4–0 over erkerivalen Tromsø ble det oppvask.

– Jeg er ganske forbannet. Det er helt unødvendig å gå til kollektiv avstraffelse av en hel supporterklubb når de har identifisert de tre som er knyttet til rasistiske tilrop, og bruk av pyro, sier Janne Ruden.

Styret i Bodø/Glimt bekrefter på egen hjemmeside at de har vedtatt flere grep for å bedre publikums sikkerhet under kamper på hjemmebanen Aspmyra.

Det betyr at J-feltet på stadion stenges inntil tilliten til supporterne er gjenopprettet, Videre bekrefter det at tre supportere er utestengt fra klubbens hjemmekamper, og arrangementer i Glimt-regi ut 2020-sesongen. Klubben vil ikke akseptere TIFO (banner) resten av årets sesong.

I tillegg stenges supporterklubbens eget lagerrom på Aspmyra. Glimt-styret melder også at fotballklubben vil evaluere strukturen og samarbeidet med supporterklubben. Og gjennomgå egne rutiner og retningslinjer for å sikre at tilsvarende hendelser ikke skjer i fremtiden.

– Aspmyra skal være et sikkert sted å være. Det var det ikke under siste hjemmekamp mot Tromsø. Bruk av pyro kunne ført til at et banner med 300 personer under kunne tatt fyr. Situasjonen var skremmende, sier Frode Thomassen.

Han poengterer at Glimt vil ha en supporterklubb som støtter laget, synger med, og skaper stemning. Og at J-feltet på Aspmyra er stengt inntil videre. Kanskje åpner det til neste hjemmekamp mot Mjøndalen (21. oktober). Men da må supporterklubben vise ansvarlighet, ifølge Thomassen

De rasistiske tilropene som kom mot TIL-spilleren skal ha gått på spillernes samiske bakgrunn, skriver Avisa Nordland mandag.

Styreleder Inge Henning Andersen har ikke besvart VGs henvendelse.