Politiet frigir navnet på mannen som ble funnet død på Vengsøya

Det var britiske Roger Brian Hart (55) som ble funnet død på Vengsøya forrige torsdag.

Det var i en leilighet på fiskebruket på Vengsøy at den utenlandske mannen i midten av 50-årene ble funnet død forrige torsdag. Mannen som er siktet i saken var i samme leilighet kvelden før og har innrømmet at det har vært en konfrontasjon mellom ham selv og den avdøde da. Siktede erkjenner ikke straffskyld og stiller seg uforstående til at mannen er død.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Politiet har torsdag frigitt navnet til avdøde i samråd med avdødes pårørende.

I en pressemelding skriver politiet at 55-årige Roger Brian Hart var fisker og oppholdt seg på Vengsøya i forbindelse med arbeid.

Hart ble funnet død i en leilighet i tilknytning til fiskebruket på Vengsøya torsdag 3. oktober. Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig.


Kilder til iTromsø: Siktede og avdøde hadde jobbet sammen på fiskebåt

At den avdøde fiskeren i 50-årene satt og drakk sammen med den siktede mannen, skal ikke ha vært tilfeldig. De skal ha kjent hverandre ett års tid.


Mann (29) siktet

Senere samme dag ble en Troms-mann (29) pågrepet og siktet for kroppskrenkelse i saken, etter at han selv tok kontakt med politiet og avtalte møtested.

Siktelsen mot mannen er utvidet til å gjelde grov kroppskrenkelse (straffeloven § 272). Han er dessuten nå siktet for overtredelse av straffeloven § 288 for å ha hensatt en annen i hjelpeløs tilstand med fare for liv, kropp eller helse.

Den siktede ble varetektsfengslet fredag i to uker med brev- og besøksforbud. Han valgte å anke fengslingen, men onsdag denne uken ble hans anke forkastet av lagmannsretten.

Siktede erkjenner ikke straffskyld og stiller seg uforstående til at mannen er død. De to har tidligere jobbet sammen.

Den siktede erkjenner at det har vært en konfrontasjon mellom ham selv og den avdøde.


Frank (51) ga siktet mann haik, uten å vite om den døde fiskeren: – Han virket helt normal

Da de ansatte på ferga mellom Vengsøya og Kvaløya kom på jobb torsdag morgen i forrige uke, lå den siktede mannen og sov om bord. Ingen visste da om det mistenkelige dødsfallet bare noen hundre meter unna.


Vet ikke dødsårsak

Politiadvokat og påtaleansvarlig, Henriette Birkelund, sier at etterforskningen har ført til den utvidede siktelsen.

– Dette er en foreløpig siktelse. Årsaken til at vi nå har utvidet siktelsen, fra kroppskrenkelse til grov kroppskrenkelse, er at hendelsen hadde døden til følge, sier Henriette Birkelund, og fortsetter:

– Vi vet fortsatt ikke nøyaktig hva den avdøde døde av, men døden oppstod som følge av volden. Han er nå også siktet for å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand, sier Birkelund.

Den foreløpige obduksjonsrapporten var klar fredag, men ga ikke noe entydig svar om dødsårsaken.

Den endelige rapporten vil normalt være klar om noen uker.


Eier av leiligheten på Vengsøy sier siktede og avdøde hadde tatt seg til rette: – De hadde festet der flere netter

Daglig leder har vært bortreist i to uker, men sier at siktede og avdøde tok seg til rette og tok seg inn i leiligheten uten å ha lov til det.