Sebastian Henriksen (21) er invitert på kronprinsens konferanse for unge ledere

I slutten av oktober arrangeres den årlige SIKT-konferansen for syvende gang på Lillehammer. Når Kronprins Haakon holder åpningsforedraget sitter en ung mann fra Tromsø i publikum.

FÅR MØTE KRONPRINS HAAKON: Sebastian Henriksen skal til Lillehammer i slutten av oktober for å delta på konferanse for unge ledere.   Foto: Tromsø Høyre

nyheter

– Jeg ser veldig fram til å møte andre unge ledere for å snakke om verdiskapning og samfunnsutvikling, sier lokalpolitiker for Høyre, Sebastian Henriksen.

SIKT er ifølge egne nettsider en årlig konferanse initiert av H.K.H. Kronprins Haakon. Formålet er å skape et møtested for unge ledere og talent mellom 20 og 40 år. Deltakerne kommer fra ulike sektorer, og fra hele landet. I løpet av konferansen kan deltakerne lære av hverandre, teste ut ideer og diskutere felles utfordringer og muligheter i fremtidens Norge.


Debatt:

«Derfor ønsker vi å realisere Tromsø Spektrum i samarbeid med private aktører»

Les hva Tromsø Høyres planlagte idrettsløft er.


Årets tema er «Verdiskapning»

Konferansen startet opp i 2013 og ble også arrangert i Tromsø i 2014. Da var temaet «Innovasjon og entreprenørskap». 28.–29. oktober samles 200 deltakere på Lillehammer og årets tema er «Verdiskapning».


Frustrert over lekeplassen på Strandtorget:

– Dette er en «raillsjå». Barna fortjener bedre

Kommunepolitiker Sebastian Henriksen (H) krever et sentrumsløft for byens unge.


– Jeg regner med at det blir få deltakere fra Nord-Norge så det blir viktig for meg å fortelle de andre om hva som er viktig for oss i nord. Særlig hvordan vi kan forvalte fiskenæringen på en bærekraftig måte, sier Henriksen som blant annet er nestleder i Studentskipnaden og styremedlem i Idrettsforbundet.