Flere tar buss i Tromsø: – Tiltakene vi har iverksatt fungerer

Troms fylkeskommune jubler over at flere velger å ta buss i Tromsø.

FYLKESRÅD: Senterpartiets Ivar B. Prestbakmo er fylkesråd for samferdsel. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

Tallene over antall bussreisende i Tromsø i september viser en økning på 6,9 prosent flere passasjerpåstigninger, sammenlignet med samme periode i fjor. Det melder Troms fylkeskommune i en pressemelding.

– At vi nå ser en så stor økning i antall bussreiser i Tromsø viser at tiltakene vi har iverksatt fungerer, sier fylkesråd for samferdsel og miljø Ivar B. Prestbakmo (Sp) i pressemeldingen.


Statsbudsjettet

Tromsø får 20 millioner til å redusere billettprisene på kollektivtrafikk

I neste års statsbudsjett er det satt av penger til arbeid med ny E8, Nord-Norgebane og billigere bussbilletter.


Flere daglige bussavganger

Siden august i år har antallet daglige bussavganger økt fra 870 til 1.100 daglige avganger, en økning på 26 prosent. I pressemeldingen står det også at nye busser, og 70 nytilsatte bussjåfører har gitt busstilbudet et løft. Det utvidede busstilbudet finansieres av regjeringens belønningsordning.

– Tromsøværinger er veldig flinke til å bruke bussen, og vi jobber knallhardt for å forbedre tilbudet og styrke fremkommeligheten til bussen, slik at bussreisen skal bli et raskere, enklere og bedre alternativ til bilen, sier Prestbakmo.

I 2018 var det totalt nesten 10 millioner reiser på bybusslinjene i Tromsø, ifølge pressemeldingen.


Tror sundbåter kan bli virkelighet etter milliondryss i statsbudsjettet

Regjeringen bevilger millioner til å utvikle lav- og nullutslippsløsninger for fylkenes hurtigbåttrafikk. Morten Skandfer (V) mener det lover godt for visjonen om å få miljøvennlige båter som alternativ til buss i Tromsø.


Venter på byvekstavtale

I 2019 har regjeringen bevilget rundt 65 millioner kroner både til forsterkning av busstilbudet, og til tilrettelegging for syklende og gående i Tromsø.

– I påvente av en byvekstavtale for Tromsø jobber vi nå med en ny søknad om belønningsmidler for 2020, slik at vi kan opprettholde og videreutvikle dagens busstilbud i Tromsø, sier Prestbakmo.


Nå slipper bussen å stå i kø, mens bilistene må bruke ett kjørefelt

Kollektivtraseen på Strandvegen, som skulle stå ferdig jula 2018, ble offisielt åpnet mandag ettermiddag.