Samlet seg for å protestere mot Tyrkias invasjon av nordlige Syria

Ifølge arrangør Solidaritet med Kurdistan Tromsø møtte over 100 personer opp i sentrum lørdag ettermiddag.

PROTESTERTE: Flere kjente politikere holdt appell under arrangementet.  Foto: Privat

nyheter

Tidligere i uka kunngjorde president Donald Trump at USA trekker tilbake sine styrker fra Syria. Like etterpå sendte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan styrker inn i nordlige Syria for å opprette en såkalt sikkerhetssone ved den tyrkiske grensen.

Lørdag holdt Solidaritet med Kurdistan Tromsø en markering i Tromsø sentrum for å protestere mot Tyrkias invasjon av nordlige Syria, det område som på kurdisk kalles for Rojava. Ifølge en pressemelding fra arrangøren samlet over hundre personer seg i Storgata for å vise solidaritet med befolkningen i Rojava og for å lytte til appeller som fordømte Tyrkia og krevde handling fra de folkevalgte.

Lokalpolitikere holdt appeller

Nestleder i Solidaritet med Kurdistan Tromsø, Rebekka Holmgaard, holdt appell og det samme gjorde Bendik Hugstmyr Woie (Rødt), Gunhild Johansen (SV) og Marte Nustad fra Kvinnefronten.

APPELL: Gunhild Johansen (SV) holdt appell på Stortorget lørdag ettermiddag.  Foto: Privat

Woie stilte opp på arrangementet fordi han synes det er viktig å vise kurdere som bor i Tromsø og i Norge at folk her er opptatt av det som skjer.

– Kurderne er et folk som er blitt svikta mange ganger og nå ser vi igjen at det er stor fare for en massiv krig som kan føre til tap av menneskelig, sier Woie.

Han mener i tillegg at regjeringen bør stoppe salg av norskproduserte våpen til Tyrkia så lenge landet er i krig i Syria.

– Tyrkia er en av våre allierte i NATO og Norge bør bruke denne alliansen til å legge diplomatisk press på Tyrkia, sier Woie.