Ferdigstiller arbeidet i Strandskillet etter et år

Skal asfalteres natt til onsdag, og i løpet av uka skal veien og trafikklysene fungere som normalt igjen, om alt går etter planen.

Åpner igjen: Strandskillet mellom Storgata og Grønnegata ved Scandic Grand Tromsø har vært delvis stengt i over et år mens det har pågått fasadeendring på hotellet og gravearbeid.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Arbeidet med fasaderenoveringen av Scandic Grand Tromsø og nedlegging av fjernvarme har ført til at Strandskillet midt i sentrum har vært periodevis stengt både for bilister og forgjengere langs fortauene siden sommeren 2018.

Trafikklysene både i krysset Storgata/Strandskillet og Grønnegata/Strandskillet har vært ute av drift i hovedsak hele perioden, men fra og med onsdag denne uken ser det ut til at ting vil normalisere seg igjen i sentrumsgata.

– Det har vært litt av en kabal som måtte gå opp for å komme i mål, men i kveld og i natt skal det asfaltere i Strandskillet, og om alt går som planlagt skal veien være åpen fra i morgen. Trafikklysene både i krysset Storgata og Grønnegata vil ikke settes i drift før kanskje senere denne uka, det trenges litt tid til testing og kalibrering etter at det er asfaltert, sier Kjell Svindland, ingeniør hos gravemeldingstjenesten til Tromsø kommune.


Etter 18 måneder og en rekke klager på støy og rot er hotellet nå nesten ferdigstilt: – Jeg har aldri fått så mye kjeft før

Etter 18 måneder er Scandic Grand Hotell kun dager unna å være ferdigstilt etter en omfattende oppussing.


Skulle vært ferdig i sommer

Arbeidet på Grand skulle opprinnelig være ferdig i juni i år, men ble først ferdig i slutten av september og tiden siden har gått med til å rigge ned de omfattende stillasene og finpussing. Samtidig har Kvitbjørn Varme lagt ned fjernvarme i veien i oktober.

– Arbeidet på fasaden til Grand måtte koordineres med Kvitebjørns arbeid med å legge ned fjernvarme, som skjedde uten at man visste at det også måtte legges ned sensorrør til trafikklysene, men det gjenstår altså kun asfaltering nå. Fortauene rundt Grand er vel også ganske åpne nå, sier Svindland.


Kvitebjørn Varme får 91 millioner for å lagre fjernvarme til vinteren

Selskapet planlegger å lagre varme fra sommerens avfallsbrenning 300 meter under bakken på Strandkanten.


Stenger fortauet på andre side torsdag

Det er likevel ikke bare godt nytt. Allerede torsdag stenges fortauet vis a vis Grand ved Tromsø Baptistmenighet.

– Det skal graves etter en oljetank som ligger under fortauet, som enten må fjernes eller saneres på et vis. Worst case scenario er at veien også må graves opp, men vi tar utgangspunkt i at kun fortauet på den siden vil bli berørt av arbeidet. Men man vet jo aldri, sier Svindland.

Fra 2020 er det nemlig forbudt å bruke mineralolje til oppvarming av bygninger.