Her står en av de nye bybussene godt planta i grøfta

Bussen måtte ha hjelp for å komme seg tilbake på veien onsdag morgen.

Tips oss om hendelser i trafikken på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Det bekrefter driftsleder for Tide i Tromsø, Stian Heitmann.

– Jeg kjenner til hendelsen, men har ikke hatt tid til å prate med sjåføren ennå. Bussen er berget, sier Heitmann.

– Dette skal jo ikke skje, men så kan vi jo alle være uheldige og uhell skjer, det kan man aldri gardere seg hundre prosent mot. De nye bussene er generelt bedre utstyrt og tilpasset for å håndtere vinterdriften enn de gamle bussene. Alle bybussene har egne sandstrøere og kjettinger de kan legge på hvis de er nødvendig, men det er greit vinterføre nå så dette er nok bare et lite uhell, sier Heitmann.


Tide lover å takle Tromsø-vinteren

Når Tide Buss overtar kollektivtrafikken i Tromsø neste høst, skal de være langt bedre rustet til å håndtere Tromsø-vinteren enn dagens operatør.


Operasjonssentralen til politiet melder at det er glatt ute på veiene onsdag morgen, og de har fått melding om flere små trafikkhendelser.

En patrulje kom tilfeldigvis over bussen, som på det tidspunktet delvis sperret Opalvegen, og det skal ikke ha vært noen passasjerer i bussen eller personskader da politiet ankom stedet.

En passasjer iTromsø har vært i kontakt med forteller at det var 4-5 stykker på bussen. Ifølge passasjeren svingte sjåføren ved en feil inn i Opalvegen, og skulle rygge ut for så å kjøre videre på Diamantvegen da det gikk galt.

– Mens han rygger ut, ser jeg han svinger veldig tidlig, og vi nærmer oss mer og mer kanten på veien. Plutselig kjenner jeg bussen letter og kantrer lett på siden. Kort sagt rygget han kontrollert ned i grøften og bussen stod litt i luften foran. Det var veldig mørkt og dårlig sikt bakover for han når han rygget, så han var maks uheldig.

Ifølge passasjeren hadde dermed uhellet ingenting med veiforholdene eller dekkene til bussen å gjøre.


Nye busser gir ny hverdag for byens bussjåfører

Når Stig-Arnold Johannessen starter som bussjåfør i Tide Buss 1. august, blir det en helt annen hverdag enn med bussene han kjørte i Nobina. – Det kan ikke sammenlignes, sier han.