Konkursrammet kosmetikkgigant får nye eiere

Jotunfjell Partners har kjøpt varelager og rettighetene til varemerke.

TØRKER EN TÅRE: Linda Hamran er franchise-taker for Vita på Nerstranda. Hun har jobbet i kjeden i 15 år, men visste ikke hva som ville skje med butikken hennes på mandag. Onsdag morgen er det klart at de får nye eiere, uten at det ennå er klart nøyaktig hva det medfører.  Foto: RONALD JOHANSEN

nyheter

Det var mandag det ble kjent at Cosmetic Group, som driver kjedene Vita og Loco, hadde begjært seg konkurs. Vita har tre butikker i Tromsø (Nerstranda, Jekta og Pyramiden) mens Loco holder til på Nerstranda.


Kosmetikkgigant konkurs: – Jeg holder åpent til jeg får beskjed om noe annet

Linda Hamran, som er franchisetaker for Vita på Nerstranda, fikk beskjed om konkursen i kjeden mandag morgen. Hva som vil skje nå med henne og de seks ansatte er svært uklart, sier hun.


Nå har restruktureringsselskapet Jotunfjell Partners kommer inn som nye eiere.

Det skriver Dagens Næringsliv onsdag.

Selskapet har ifølge avisen spesialisert seg på investeringer og kjøp av selskaper i krise, og gikk inn som nye eiere av et Enklere Liv i fjor.

Jotunfjell Partners skriver i en pressemelding at de har som mål å videreføre så mange butikker og arbeidsplasser i Vita-kjedene som mulig, men det er allerede klart at en del butikker vil måtte stenge etter hvert. Konkursutsalget av varer vil starte umiddelbart i de butikkene som skal avvikles.

De beste tidligere Vita Exclusive-butikkene skilles ut i et eget selskap og drives videre under nytt navn.

Loco-kjeden vil bli avviklet, og de 24 butikkene stenger så snart varene er solgt og lageret tømt. Konkursutsalg av varer starter umiddelbart i alle Loco butikker.

– Vita var gjennom mange år en stor suksess i det norske markedet for kosmetikk og velværeprodukter og har fremdeles mange av de flinkeste og faglig beste folkene i bransjen. Vårt mål er å gjenvinne denne ledende posisjonen sammen med dem ved å gå tilbake til røttene, finne fram til det beste av det som var, og gjøre kvalitetsprodukter lett tilgjengelig for kundene til svært konkurransedyktige priser, sier Kristoffer Olsen som er styreleder i Jotunfjell Partners i pressemeldingen.

– Ansatte i alle butikkene har siden beskjeden kom på mandag stått på for å gi gode faglige råd om kosmetikk og velvære, og folka på hovedkontoret har vist stor innsats for å få alle formalitetene på plass. Det vil vi takke alle for. Nå skal vi sammen med ledelse, butikksjefer og ansatte gå løs på arbeidet med å sikre så mange butikker og arbeidsplasser som mulig, og sørge for at de som jobber i butikkene har det de trenger for å gjøre sine kunder fornøyde, sier han.