Ramona Lind kan kåres til «Årets modigste kvinne»

Kvinnemagasinet Tara har nominert fem norske kvinner til prisen.

KAN VINNE PRIS: Ramona Lind kan lørdag blir kåret til "Årets modigste kvinne" av det nasjonale magasinet Tara.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

I januar ble Charlie Dan Lind (22) påkjørt. Lind var på vei hjem fra Sortland til studiebyen Tromsø og samboeren da et utenlandsk vogntog fikk sleng på hengeren og kom over i motsatt kjørefelt. Hengeren sperret veien for 22-åringen, og traff ham med en fart på 88 kilometer i timen.


Ronny og Ingvild kjørte bak Charlie Dan Lind (22) da han krasjet på E8: – Skjønte at det aldri kom til å gå bra

Ekteparet som ble vitne til ulykken sier at vogntoget sneiet dem med fem centimeter. – Vi var utrolige heldige. Det kunne like gjerne vært oss som ble truffet.


Etter lang tid i koma døde han i mars og etter fulgte en rettssak mot den 56 år gamle vogntogsjåføren fra Litauen. 56-åringen ble dømt til 90 dagers fengsel, og fratatt retten til å kjøre på norske veier de neste tre årene.


Charlie Dan Lind (22) er død

– Charlie Dan døde i dag og tok en bit av hjertet mitt med seg. Sorgen er så ubeskrivelig vond, sier moren Ramona Lind.


Linds 45 år gamle mor Ramona Lind sto fram i media og delte sin historie om Charlie fra dag en for å endre lovverket for å trygge veiene. Nå har det nasjonale magasinet Tara nominert henne til pris for dette.

I juryens begrunnelse står det blant annet:

Midt i sorgen har Ramona stått på og ropt så høyt hun kunne for å få endret lovverket slik at tryggheten på norske vinterveier blir bedre – så ingen andre skal måtte oppleve det hun har opplevd.


Yrkessjåfører parkerte vogntogene for å minnes Charlie Dan Lind: – Det som har hendt er en tragedie

Samtidig med jordfestelsen av Charlie Dan Lind klokka 13, parkerte yrkessjåfører vogntogene for å minnes dødsulykken på E8 i januar.


Juryen, består av skuespiller Mari Maurstad, direktør og tidligere statsråd Karita Bekkemellem, Taras sjefredaktør Torunn Pettersen og Tara-journalist Lisbeth Skøelv.

Prisen deles ut lørdag 26. oktober.