Studenter sparer 11.000 tonn CO2 i året med Samskipnadens nye kraftavtale

Norges arktiske studentsamskipnad har inngått kraftavtale med opprinnelsesgaranti. Studentenes strøm vil da komme utelukkende fra 100 prosent fornybar energi.

STUDENTBOLIGER: I Dramsvegen er det blitt bygget 250 nye studentboliger.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Vi er opptatt av å ha fokus på miljøet og velge bærekraftige løsninger. Derfor har vi inngått en avtale om fornybar energi til alle studentboligene og studentbarnehagene i Tromsø, Harstad, Narvik, Alta og Hammerfest, sier Hans Petter Kvaal, direktør i Norges arktiske studentsamskipnad.

DIREKTØR: Hans Petter Kvaal er administrerende direktør i Norges Arktiske Studentsamskipnad.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Ifølge Ishavskrafts beregninger vil Samskipnadens studenter spare klimaet for mer enn 11.000 tonn CO2-utslipp i året.

– Vi hadde et forsøk i forrige avtaleperiode, men nå kjører vi miljøvennlig over hele linja de neste fire årene. I tillegg er vi så heldige at vi har fått en lokal tilbyder som vant anbudsrunden , sier Kvaal.


Her blir det 12-etasjers boligblokk, matbutikk og kontorlokaler

181 studenthybler skal få plass i den nye blokka mellom sentrum og UiT.


– Null karbonavtrykk

Den nye kraftavtalen Samskipnaden har inngått med Ishavskraft har såkalt opprinnelsesgaranti.

En slik avtale sikrer at 100 prosent av strømforbruket i studentboligene og barnehagene kommer fra fornybare og miljøvennlige kilder.

– Strømforbruket i studentboligene vil dermed ha null karbonavtrykk, og bidra til utvikling av mer miljøvennlig, fornybar energi. Dette er svært viktig med tanke på å begrense de globale klimautfordringene vi opplever i dag, og dagens studenter stiller krav til grønne alternativer, sier Sebastian Henriksen, nestleder i Samskipnadens styre, i en pressemelding.

Avtalen med Ishavskraft ble underskrevet 21. oktober og trer i kraft 1. januar 2020.


Studenter kan vinne konsert på studenthybelen

Norges arktiske studentsamskipnad lyser ut konkurranse for nordnorske studenter.