Jusshjelpa tar imot saker lørdag – helt gratis

Den frivillige juristorganisasjonen Jusshjelpa i Tromsø tar i mot saker lørdag på Tromsø bibliotek mellom kl 12 og 14.

TROMSØ BIBLIOTEK: Grønnegata 90 lå på hjørnet, rett ved der fotgjengeren går, til det ble revet på 1970-tallet da byen ville ha seg ny kino. Foto: Einar Dahl/ Lokalhistoriewiki.no 

nyheter

Jusshjelpa er et gratis tilbud om juridisk bistand til personer som trenger hjelp. Organisasjonen består av jusstudenter, og drives helt på frivillig basis.

Lørdag vil tre av disse være på biblioteket i Grønnegata.


Jusshjelpa samler inn nye saker

Jusshjelpa ved Universitetet i Tromsø kommer til Tromsø bibliotek neste lørdag for å møte folk i behov av gratis juridisk bistand.


– Vi ønsker å gi de personene som møter opp et så godt svar som mulig. Det er ofte vanskelig på stående fot. Derfor blir de fleste sakene med tilbake til kontorene våre i Breivika der vi i Jusshjelpa i Nord-Norge utreder saken, sier Cathrine Lund i en pressemelding fra Jusshjelpa.

I Tromsø har organisasjonen spesialisert seg på barne,- familie- og arverett, husleierett, trygderett og arbeidsrett.


Disse frivillige organisasjonene får støtte fra kommunen

Kommunen har innvilget støtte til ytterligere tre frivillige organisasjoner.


– Vi oppfordrer de som har et juridisk spørsmål eller problem om å ta kontakt med oss. Det kan for eksempel være at man har et problem med å få utbetalt depositumet etter at man har sagt opp leiekontrakten eller at man har spørsmål i forbindelse med en skilsmisse. Alle kan komme til oss. Rådgivningen er gratis så man trenger ikke å bekymre seg for regningen, sier Siyanna Stenersen.