Mari fra Tromsø skal lokke jenter til realfag

Mari Røsvik fra Tromsø skal reise land og strand rundt og lokke jenter til å velge realfag.
nyheter

Det er i regi av NHO, NITO og Nasjonalt Senter for Realfagsrekruttering som turnéen «Jenter og Teknologi» skal reise rundt i Norge.

Mari Hathillas Røsvik vil være en av ambassadørene.


Ida (28) kåret til én av landets fremste IT-kvinner

I 2014 var Ida Jaklin Johansen den første kvinnen som gikk ut av UiT som sivilingeniør i informatikk med en master i teknologi på åtte år. Nå er hun kåret til en av de fremste kvinnelige fagpersonene i den norske IT-bransjen.


Ikke en «guttegreie»

– Mange jenter tenker at teknologi og realfag er en «gutte-greie», og det kan bidra til at vi går glipp av store ressurser og viktige perspektiver som finnes i alle de fantastiske jentene vi har rundt om i Norge og verden, sier hun i en pressemelding.

VIL INSPIRERE: Mari Hathillas Røsvik vil inspirere andre jenter til å velge realfagsutdanning. 

Det er stor mangel på realister innenfor både offentlig forvaltning og privat næringsliv. Derfor trenges det at flere jenter (og forsåvidt gutter) velger å ta realfagsutdanning.


Vil lokke jenter med teknikk

120 fjerde- og femteklassejenter ble lokket til biblioteket i sentrum av dataprogrammering, elektro-eksperiment og Lego-roboter.


Trenger flere realister

– Jeg er med på prosjektet Jenter og Teknologi fordi verden trenger flere jenter med realfaglig og tekniske utdanninger i årene fremover. Jenter kan bidra med å finne gode løsninger på mange av de utfordringene vi står ovenfor. Vi trenger så mange gode hjerner og hender som mulig, og da må vi ha med begge kjønn, sier Røsvik.


Teknologikonferanse for jenter ga motivasjonsboost

200 unge jenter fra Troms var samlet til teknologi-dag på UiT onsdag. Der fikk de høre om muligheter de har innen realfag og teknologi.


Selv er hun mastergradstudent ved Universitetet i Oslo der hun studerer materialvitenskap.

Hun sier at hun ønsker å gi inspirasjon til andre jenter til å søke lignende karriereløp.

Vil inspirere

– Jeg håper vi med turneen kan oppnå at minst en jente på hvert sted vi besøker, som kanskje har tenkt at realfag ikke er noe for henne, går fra arrangementet den dagen og tenker at dette er noe jeg kan få til og vil gjøre.