Fra sidelinja

Islamofobi på norsk?

nyheter

Erna Solberg sa i forbindelse med at denne vestkantridderen Philip Manshaus angrep Al-Nor-moskeen i Oslo, at vi måtte ta et tak i islamofobien her i landet. Kanskje må vi lage en handlingsplan mot dette svineriet som foregår i kommentarfeltene på internett?

Her hausser tullingene hverandre opp og beklager at så få er blitt drept i skyteepisoder rundt omkring på kloden. Det skjedde nylig etter drapene i El Paso, Texas og i Dayton, Ohio i USA.


Fra sidelinja:

Hva er det som skjer i Arbeiderpartiet?

Ville det vært bedre for nasjonaløkonomien om Arbeiderpartiet hadde sittet i regjering? Om statsrådene hadde kommet fra rugekassen deres og ikke fra Ernas og Frps oppdrettsanlegg for politikere? Ville alt vært bedre da?


Høyreradikalisme er nå blitt til noe som sprer seg faretruende raskt i vestlige land. I den arabiske verden og i Afrika dreper muslimer stort sett hverandre fordi de ikke har den rette troen, mens her i vesten plaffer skytegale folk ned hverandre i et stadig større antall fordi de innbiller seg at muslimene holder på å overta vesten. De rabler ned såkalte manifester på nettet for å gjøre inntrykk på sine meningsfeller.

Hermann Kristoffersen  Foto: Knut Jenssen

Noen hevder at dette er såkalt enslige menn som sitter alene med dataspillene sine og drømmer om å være krigere for den hvite verden mot muslimer som har kommet seg inn i deres verden. Anders Behring Breivik var en av dem, og han laget da også et eget manifest til glede for dem som setter pris på slike ville drømmerier.

Donald Trump, presidenten, som selv sitter i embetet på grunn av sin støtte til National Rifle Association, våpenlobbyen, sier bare at de skytegale som overlever massemordene sine må dømmes fort til døden og henrettes, slik at vi kan bli kvitt de «syke og enslige personene» som gjør slikt.

Er det virkelig så enkelt?

Nei, de er ikke alene. Hundrevis og tusenvis av såkalte «hvite riddere», rettshavere som de vitterlig er, sitter daglig foran datamaskinene sine og gasser hverandre opp. Denne bølgen må nå stoppes og nødvendige tiltak må tas gjennom våpenlover og innsamling av militære angrepsvåpen som i praksis er i fritt salg i «The land of the free» og på internett.Hva så med den tidligere justisministeren vår Per-Willy Amundsen fra nabobyen vår Harstad? Man kan nok ikke kalle ham en hvit ridder. Han fikk en tid sitte flere måneder i stolen til justisministeren på vegne av partiet sitt under vingene til Erna Solberg. Han har fått venstrepolitikeren Abid Raja i håret og vil bli kvitt ham snarest.

Litt mer alvorlig var det at den samme Per-Willy Amundsen ville gi Tommy Robinson i England politisk asyl i Norge. Tommy, som egentlig heter Stephen Christopher Yaxley, er straffedømt mange ganger hjemme i England for sine høyreekstreme aktiviteter. Han er en hvit ridder så god som noen, og har vært medlem av det britiske Pegida. Denne organisasjonen er en avlegger av den tyske «ridderorganisasjonen» som skal fjerne alle muslimer fra europeisk jord. Drømmen deres er å starte en såkalt rasekrig for å nå dette målet.


Fra sidelinja:

«De grundigste kritikerne er ofte de hjemkomne gamle tromsøværingene som kommer hjem igjen med falkeblikkene sine og gransker hver stein og hver tue for å finne en feil»

Spaltist Herman Kristoffersen tar et oppgjør med gamle tromsøværinger som flytter tilbake til byen og klager på tingenes tilstand.


Lederen for det tyske Pegida måtte også trekke seg, fordi han ikke kunne motstå fristelsen til å kle seg i Hitleruniform for å posere stolt for tilhengerne sine og pressen som den gjenoppståtte føreren.

Hvilket selskap er det stortingsmannen Per-Willy Amundsen har havnet i nå? Han skulle for noen måneder siden være garantisten for at ikke urett har funnet sted i rettsvesenet. Han har en gang hatt ansvaret for politimyndigheten og statens voldsapparat. At Per Willy fremfor noen slår til lyd for å gi politisk asyl til en ekstrem ridder som denne såkalte Robinson, er en sak som også partiet hans burde være litt interessert i. Hvordan ble forresten stemningen på stortingsbenken fra fylket vårt etter dette? Per-Willy Amundsen er tross alt valgt av velgere fra gamle Troms fylke.

Om nå Erna Solberg med støtte fra et nesten samlet storting skal sette i gang arbeidet med en handlingsplan mot islamofobi vil hun også måtte støtte seg på Frp hvor nevnte Per Willy er en svært så talefør ressurs. Han er en av sjefene der, siden han også sitter i partiets sentralstyre. Han er også garantisten for at HRS (Human Rights Service) med sine systematiske utfall mot muslimer alltid får penger av regjeringen.

Frp har lenge hatt en stri tørn med å holde avstand til rene rasister. Overtramp har forekommet, men både Frp selv og Per Willy er svært så varsom med å trå over grensen til rasisme. Derfor unngår de å få klistret det stygge R-ordet på seg.

Frp har nå klort seg så fast i regjeringen Solberg at det er vanskelig å se hvor det partipolitiske skillet mellom dem og partiet Høyre går. De ser nesten ut til å ha smeltet sammen de to. Frp forlater, for tiden, ikke engang et så synkende skip som denne regjeringen har blitt. I hvert fall ikke før vi kommer noe nærmere stortingsvalget.

Derfor skal det mer til enn en kommende handlingsplan mot islamofobi for en exit fra regjeringen Solberg. Mer trolig frister det fortsatt mer for lederne i partiet å ha svart bil med egen sjåfør.