Forsinkelser på flyplassen etter at snøryddingsmaskin på 40 tonn sviktet

Den store snøfreseren fikk en lekkasje i dag tidlig, og har skapt forsinkelser.

Illustrasjonsbilde fra en tidligere vinter: Jon Terje Eiterå 

Tips oss om hendelser i trafikken på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Alle flyene som skulle forlate Tromsø klokka 06.00 var forsinket med rundt 25 minutt, mens resten av avreisene og ankomstene så langt i dag per klokka 09.00 har vært forsinket i større eller mindre grad.


Snøkaos i morgentrafikken

Kø og forsinkelser.


– Det er våt og tung snø, og vi fikk en lekkasje på den store fresen vår under ryddingen av rullebanen. Den er et veldig viktig element i snøryddingen her, og er en maskin på rundt 40 tonn. Den ble stående fast på rullebanen, og gutta her jobba iherdig med å få flytta den ut av veien, slik at vi kunne få igang trafikken. Den er ikke et hinder nå, og vil bli fraktet til verkstedet så snart vi får en flystille periode , sier Per-Erik Nordsveen, fungerende driftssjef på flyplassen.

Klokken 17.15 er det fortsatt forsinkelser, og fem avganger er forsinket. Reisene bes følge med på beskjeder fra sine respektive flyselskap og møte opp til oppgitt tidspunkt med mindre man får beskjed om annet.