Kvinne angrep med kniv – flere skadd

Kvinnen selv er blant de skadde.

Vet du noe om saken? Kontakt oss på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Klokka 00.20 natt til fredag fikk politiet melding om en truende kvinne med to kniver. Kvinnen ble pågrepet under en væpnet aksjon åtte minutt senere, men skjedde uten dramatikk ifølge operasjonslederen.

Tre skadd

De skadde ble sendt til legevakta. Fredag morgen melder politiet at ingen er alvorlig skadet, men at en av de fornærmede måtte sy en rekke sting.

– En 20 år gammel kvinne fra USA har fått et dypt kutt i en arm. En kvinne i 40-årene fra Tromsø har fått et risp i halsområdet etter å ha blitt truet med kniv opp mot halsen. Den mistenkte har fått kutt i hånden, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen i Troms politidistrikt til NTB tidlig natt til fredag.

Det fremstår foreløpig som om det ikke er noen kobling mellom den siktede kvinnen og de fornærmede ifølge politiet.

På åpen gate

Politiet mottok på kort tid tre telefoner fra folk som var blitt truet med kniv. Den første i området rundt Hålogaland Teater, den andre ved Driv og den siste ved Blårock.

Det er ikke helt klart nøyaktig hvor selve knivangrepet skjedde, men det skal ha vært i nærheten av Strandtorget.

– Hendelsen skjedde på åpen gate, mellom flere utesteder i Tromsø sentrum, sier operasjonslederen til NTB.

– Vi har fått avhørt de fornærmede og noen vitner i natt, mens flere vitner er kartlagt og vil bli fulgt opp, sier Thomassen fredag morgen.

Ikke avhørt

Den siktede kvinnen er norsk og i 30-årene, og tidligere kjent for politiet. Hun skal ikke være tidligere domfelt, slik det ble opplyst om natt til fredag.

– Vi har ikke fått avhørt gjerningspersonen foreløpig. Hun er ivaretatt av helsevesenet, men vil bli avhørt så snart det lar seg gjøre, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen til iTromsø.