«Gamere» arrangerte innsamlingsaksjon for barneavdelinga

Bjørn klarte ikke holde tårene tilbake da donasjonene bikket 45.000 kroner

Profesjonelle «gamere» samlet søndag ettermiddag inn over 45.000 kroner til UNN.
nyheter

– «Thank you, thank you», ropte Bjørn Giswold til kameraet etter at donasjonssummen oversteg 5.000 amerikanske dollar.

Søndag arrangerte han, sammen med Oxzyn Media, streamingeventet «Small Heroes» på Tvibit, der de inviterte flere profesjonelle «gamere» til å spille dataspill til inntekt for barneavdelingen på UNN.


TGeX Tromsø:

Kastes ut av Tromsøhallen fire uker før gigantarrangement

TGeX Tromsø er Nord-Norges største e-sportarrangement med flere hundre deltakere som skulle bli arrangert i Tromsøhallen i høstferien. Nå kastes de ut av hallen, uten at det stilles alternative lokaler til disposisjon.


Sterkt forhold til barneklinikken

Giswold har selv et sterkt personlig forhold til barneklinikken.

– Bestemoren min jobber der og en gang, da jeg var liten, fikk jeg mulighet til å oppmuntre en gutt som ikke hadde det så bra på avdelingen. Vi spilte tv-spill sammen og han er hele inspirasjonen bak dette arrangementet, forteller Giswold.

INSPIRASJONEN BAK KONSEPTET: Martin Paulsen (svart jakke) er inspirasjonen bak spillstreamingeventen. Han var kreftsyk i 2002 og innlagt på barneklinikken ved UNN. Gjennom Nintendo-spilling med arrangør Giswold fikk han energi til å spise. Foto: Tor Andre Markussen 

Gutten Giswold snakker om heter Martin Paulsen, og han var til stede under arrangementet.

– I 2002 var jeg kreftsyk og innlagt på barneklinikken. Jeg hadde ikke spist på flere dager, men humøret begynte å bli bedre etter at Giswold og jeg spilte Nintendo sammen. Fokuset på kreften forsvant, håpet begynte å vokse og jeg klarte å få litt mat i meg, sier Paulsen og fortsetter:

– Jeg brukte ikke lang tid på å tenke meg om da Giswold kontaktet meg. Ettersom det er snakk om en innsamling til barneavdelingen var det helt naturlig at jeg deltok. Veteranene på klinikken er meget dyktige, og særlig bestemoren til Giswold. Hun har et brennende engasjement, forklarer Paulsen.


Hylles av ansatte som "konge": Trond Mohn har gitt flere hundre millioner til UNN

Med ordene «Tusen takk, kongen våres!» på en plakat, ble milliardær Trond Mohn fredag ønsket velkommen til radiologisk avdeling på UNN. Anledningen er den nye CT-maskinen han har donert.


Takker for støtten

Målet med innsamlingen er å kjøpe inn nye spillkonsoller og spill til UNN-avdelingen.

– Jeg er kjempeimponert over hva Bjørn har fått til, og jeg er utrolig takknemlig til alle som har donert til formålet. Jeg tror Bjørn var engstelig for at de ikke skulle få inn nok, men dette har jo gått over all forventning, sier klinikksjef Elin Gullhav til iTromsø.

Hun forteller at det ennå ikke er avklart hvordan pengene skal brukes.

– Jeg må snakke med Bjørn og høre hva han tanker. En ting er sikkert, og det er at pengene skal gå til aktivitetutstyr til barn og ungdom. De har lange dager her på huset, og dataspill vil i aller høyeste grad komme godt med, forklarer klinikksjefen.

Profesjonelle tv-spillere

Eventet ble sendt direkte på spillsiden twitch.com, hvor seerne kunne se profesjonelle gamere som «SlipperySuzie» og «Nedaiej» mestre ulike spill. Mens iTromsø var til stede spilte svenske Linus Tedelind Nintendo-spillet «Zelda» foran hundrevis av seere.

OVER 1000 TIMER TRENING: Svenske Linus Tedelind, kjent som «Linkus7», deltok på arrangementet. Han gjennomførte «speedruns» i Nintendo-spillet «Zelda, Breath of the Wild» for hundrevis av seere. Selv har han lagt ned over 1.000 timer med trening i dette spillet. 8Foto: Tor Andre Markussen 

– Jeg jobber som gamer og spesialiserer meg på «speedruns». Det handler om å klare spillet så hurtig som overhodet mulig. I spillet «Zelda, Breath of the Wild» er rekorden min 30 minutter. Jeg har trent i over 1.000 timer for å klare å slå den, forklarer Tedelind.

INNSAMLING TIL BARNEKLINIKKEN PÅ UNN: Flere samlet seg på Tvibit for å få med seg innsamlingsaksjonen «Small Heroes». Foto: Tor Andre Markussen