Politiet har fått melding om flere kjøretøy som har problemer på snøen - både i sentrum og på E8

Klokken 16.40 skriver politiet på Twitter at de har fått inn flere meldinger som gjelder kjøretøystans i Tromsø mandag ettermiddag.

VOGNTOG I HANSJORDNESBUKTA: Dette vogntoget står fast i hansjordnesbukta, like utenfor tunnelinnslaget.   Foto: iTromsø-tipser

nyheter

En buss står fast i nærheten i Fredrik Langes gate på nedsiden av Kongsbakken etter at den mistet kontrollen og skled inn på fortauet, samt at det står et vogntog fast i Hansjordnesbukta. Like etter klokken 17. 00 opplyser politiet til iTromsø at de har sendt ut en patrulje gjennom sentrum for å se på trafikkuhellene.

I tillegg skriver politiet at det står vogntog fast på samt på E8, og at det kan påberegnes noe kødannelse på de ulike stedene.

Politiet meldte klokken 17.00 at de er på vei til Hundbergan for trafikkdirigering.

– Det er fem-seks vogntog som står fast på E8. Vi vet ikke om det er utenlandske vogntog, men vi har fått opplysninger om at det er i begge retninger, sier sier operasjonsleder Morten Augensen.

Like etter klokken 18 meldte politiet at kun en trailer stod igjen på Hundbergan, og at sjåførene som stod fast har tatt på kjetting på vogntogene.

I tillegg har en bil kjørt i grøfta på Leirbakken i Ramfjorden.

– En del av feltet mot Tromsø er sperret, men vi har ikke opplysninger om at det er personskader, sier Augensen.

Det har snødd en del mandag, og snødybden viser nå over en halv meter. Det er ventet mer snø mandag kveld og natt til tirsdag, samt utover tirsdagen.

Like før klokken 19.30 melder politiet at et kjørefelt på E8 i Leirbakken fortsatt er stengt og at det andre kjørefeltet er delvis sperret. Det går likevel an å kjøre forbi. Politiet er på vei til stedet.