Ber familier og enslige ta kontakt for hjelp med mat og gaver til jul: – Jeg har fire barn, så Frelsesarmeens hjelp kommer godt med

Stor pågang gjør at Frelsesarmeen er rekordtidlig ute, og søker kontakt med alle som trenger en håndsrekning med julefeiringa.

GLAD FOR Å HJELPE: En firebarnsmor var fredag først blant søkerne om hjelp med mat og gaver til jul. Ekteparet Stephen og Ida Ameilie Mayes i Frelsesarmeen tok imot søknaden med glede.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Mange Tromsø-familier og enslige ber nemlig om hjelp for å ordne med gaver og mat til jul.

– I fjor erfarte vi at mange ba oss om hjelp til jul helt i siste liten. Hvis folk melder at de trenger hjelp litt tidligere, blir det lettere å dekke deres behov på en bedre måte, sier løytnant og korpsleder Ida Amelie Mayes.

På fredagene fram til 6. desember kan derfor alle trengende troppe opp i Grønnegata 97, ta en prat med Frelsesarmeens soldater, og fylle ut en søknad om hjelp.

Gaver til barn og enslige

Frelsesarmeen har de siste årene opplevd positiv respons utdeling av gavekort til matbutikker. Tidligere har organisasjonen delt ut ferdigpakkede matesker.

– Å ordne disse eskene har vært mye jobb, men hovedårsaken til at vi satser på gavekort er at folk kan velge matvarene selv – så lenge det ikke innebærer alkohol eller tobakk. Å vite hvor mange gavekort vi skal bestille, er en del av årsaken til at vi ber folk registrere seg allerede nå, forklarer Mayes.


Her får Frelsesarmeen nå rive og bygge et nytt boligkompleks – til tross for protester fra naboer

Frelsen er kanskje ikke mer enn et kommunestyrevedtak unna. I hvert fall for Frelsesarmeen i Tromsø, som nå får grønt lys av politikerne til å bygge forsamlingslokale og 24 leiligheter i Petersborggata.


Det er ikke bare gavekort på mat Frelsesarmeen deler ut i førjulstida.

– 19. og 20. desember blir salen her omgjort til byens største gratis leketøysbutikk, der man kan velge gaver etter barnas alder, kjønn og ønsker. I tillegg ordner vi med gaver for enslige voksne, sier Mayes.

– Givergleden i Tromsø er stor

Løytnanten påpeker at det er tromsøværingenes egen giverglede som kommer de trengende til gode.

– Vi finansierer dette gjennom penger vi samler inn i julegrytene i Tromsø, pluss andre bidrag via vipps eller bankkonto. Givergleden i Tromsø er stor – i fjor samlet vi inn 460.000 kroner sier hun.


Politiker og tidligere sorenskriver protesterer mot Frelsesarmeens nye bygg

Frelsesarmeen bør få tillatelse til å rive dagens forsamlingsgård – og bygge nytt menighetslokale med 24 leiligheter på toppen, mener administrasjonen.


Det er ikke én type mennesker som søker hjelp fra Frelsesarmeen i førjulstida.

– Noen har utfordringer med rus, noen har psykiske utfordringer, mens andre av mange forskjellige årsaker sliter med økonomien. I tillegg kommer dem som nylig har kommet til Norge, og knapt eier møbler, kopper eller kar.

Firebarnsmor: – Kjøpte mat til alle

I fjor fikk 538 personer førjulshjelp fra Frelsesarmeen, fordelt på 110 familier med til sammen 190 barn, og 134 enslige.


Frelsesarmeen danset pengene opp i gryta: – Det er viktig å spre litt glede i jula

Onsdag åpnet julemarkedet på Stortorget, der en sjeldent sprek duo fra Frelsesarmeen sørget for å holde varmen med dans.


iTromsø fikk snakke med en av tromsøværingene som møtte opp for å søke om hjelp før jul. Det viste seg at kvinnen, som kom til Norge for snaut fem år siden, i tillegg jobbet som frivillig for Frelsesarmeen.

– Jeg har fire barn, så hjelpa fra Frelsesarmeen kommer godt med. I fjor brukte jeg gavekortet til å kjøpe mat til alle på Kiwi før jul, sier hun til iTromsø idet søknaden fylles ut.