Erlend Svardal Bøe blir rådgiver for helseminister Bent Høie

Helseminister Bent Høie (til venstre) og Erlend Svardal Bøe.  Foto: Trine Lise Halmøy Lockertsen / Gatemagasinet Virkelig

nyheter

– Jeg gleder meg veldig til å begynne i jobben. Bent Høie er både en dyktig politiker og statsråd.

Erlend Svardal Bøe (H) er engasjert som politisk rådgiver for helse- og omsorgsminister Bent Høie, mens Saliba Andreas Korkunc har foreldrepermisjon, fra 13. januar til 20. juli 2020.

– Dette er i første omgang et vikariat fram til sommeren, sier Bøe, som opprinnelig er fra Florø.

Han kom til Tromsø i forbindelse med studier ved UiT, og har siden blitt værende.

Så dette er ikke et takk og farvel til Tromsø, og en permanent ferd sørover?

– Nei, dere blir ikke kvitt meg så lett! Jeg skal pendle fram og tilbake mellom Tromsø og Oslo. Og det har jeg erfaring med som generalsekretær i Unge Høyre, og det kan være krevende. Men jeg liker å ha det hektisk rundt meg, så det ser jeg fram til.

Søker fritak

Bøe skal søke fritak fra formannskapet og helse- og velferdsutvalget, men skal fortsette å møte i kommunestyret. Han går også midlertidig ut av vervet som gruppeleder for Tromsø Høyre.

Høyre-politikeren forteller at det ikke var vanskelig å takke ja til Høie.

– Han ringte og spurte meg om jeg hadde lyst til å bli politisk rådgiver, og det krevde vel mindre enn et minutt før jeg hadde bestemt meg, og takket ja. Jeg kunne jo ikke takke nei.

– Det blir spennende å jobbe mer med nasjonal politikk og helse i departementet. Det kan jo ikke ta skade av å få mer kompetanse innen helse- og omsorg, sier Bøe, og sikter til den krevende økonomiske situasjonen til pleie- og omsorgssektoren i kommunen.

Imponert over Erlend

Helseminister Bent Høie (H) er godt fornøyd med at Bøe har valgt å takke ja, og begrunner ansettelsen:

–Jeg er veldig imponert over jobben Erlend har gjort i Tromsø. Han er veldig flink, og en klok politiker. Vi deler et sterkt engasjement for tilbudet for rusavhengige. Da jeg skulle finne en vikar, var det han jeg hadde lyst å spørre, sier Høie til iTromsø.

– Erlend vil bidra med viktige erfaringer fra nord inn i politisk ledelse og i departementet.

Får vi Bøe tilbake til Tromsø til sommeren, eller kommer dere til å sysselsette han videre i regjeringsapparatet?

– Dette er et vikariat, men så kan det være det dukker opp andre muligheter. Uansett er det en veldig viktig og nytter erfaring å ta med seg til Tromsø, å ha vært med i regjeringa, sier helseministeren.

Saken oppdateres.