Flere biler parkerte langs veien i 80-sone på Kattfjordeidet: – Rett og slett livsfarlig

Tore Ingebrigtsen kjørte forbi og tipset deretter Tromsø parkering om bilene som sto ulovlig parkert. Han mener det er uansvarlig å sette fra seg bilen der, men klandrer også kommunen som ikke brøyter de to parkeringsplassene som finnes i området.

PARKERING I 80-SONE: Tore Ingebrigtsen mener at det er uansvarlig å parkere langs veien på Kattfjordeidet.  Foto: Tore Ingebrigtsen

nyheter

– Jeg bor her ute og kjører ofte over Kattfjordeidet på vei til byen. I dag kom jeg kjørende og da sto det rundt 30 biler parkert langs veien rett før man kommer til brua og en skarp sving. Det var folk, unger, ski og hunder ute i veien som skulle på skitur og dette er en riksvei med 80-sone. Det er rett og slett livsfarlig og noen må få stoppa dette før liv går tapt, sier Tore Ingebrigtsen.

Vil ha slutt på farlig parkering

Ingebrigtsen forteller at han tok kontakt med Tromsø parkering etter at han hadde kjørt forbi. De rykket ut med to biler og skrev ut parkeringsbøter.

FIKK PARKERINGSBØTER: De ulovlig parkerte bilene fikk alle en gul lapp under vindusviskeren.  Foto: Tore Ingebrigtsen

– Det er ikke lov å parkere langs riksvei med 80-sone og kanskje en bot vil få dem til å slutte å parkere der. Det er rett og slett galskap å stå slik, sier han.


Vogntog med blanke dekk i trøbbel – var på tur fra vindmølleparken

Vitner på stedet sier at vogntoget kjørte på helt blanke vinterdekk.


Ifølge Ingebrigtsen laget kommunen for flere år siden to utfartsparkeringsplasser i området, men han sier at de ikke blir brøyta.

– Det tragiske med det hele er altså at det finnes nok av parkeringsplasser, men at kommunen ikke tar seg råd til å brøyte dem, sier han.

Bot på 900 kroner

Tromsø parkering ønsket ikke å kommentere saken overfor iTromsø, men vaktleder Sten Storvestre sier til Nordlys at de skrev ut 12–14 bøter på 900 kroner hver. Ifølge avisa var det flere som var på vei ut av bilene da parkeringsvaktene ankom stedet. Rundt ti biler fikk dermed sjansen til å kjøre videre uten en gul lapp.

– Flere biler sto for nært en sving, og det kan skape farlige situasjoner. En bil i veibanen vil oppleves som dramatisk når man kommer imot og det er litt glatt. Det er synd at det parkeres slik, men det er også beklagelig at parkeringsplassene ikke er brøytet. Snøen kom brått og brutalt i år, så utfartsparkeringene er kanskje ikke det første som blir prioritert, sier Storvestre til Nordlys.