Her står Vegard (21) og Isak (19) fast rundt 20 meter over Storgata

De to elektrikerne ble stående fast i liften i over to timer tirsdag.
nyheter

Høyt over Storgata hadde Bravida-elektrikerne Vegard Holten Konst (21) og lærling Isak Eriksen (19) holdt på med å legge varmekabler i takrenna til Rødbanken da liften plutselig låste seg.

– Styrepanelet låste seg og nødtrekken fungerte ikke, så vi ble stående der uten å komme oss noen sted. Det var ikke så mye annet å gjøre da enn å ringe sjefen etter hjelp, sier Vegard.

– Det tok litt tid siden de måtte hente en annen lift fra Breivika for å få oss ned, men vi hadde heldigvis godt med klær og har hatt det fint.

Luftig: Utsikten til elektrikerne som stod fast i høyden over Storgata er det lite å si på, med mindre du har høydeskrekk.  Foto: Privat

Like over klokka 16.00 ble de to hentet ned, en av gangen, ved hjelp av en annen lift. Ingen av de bar spesielt preg av å ha vært fast i høyden over flere timer, annet enn at de var blitt passelig sultne.

– Vi fikk ikke gjort så mye arbeid de siste timene, så vi satser på å komme oss opp igjen i en fungerende lift i morgen sånn at vi blir ferdig. Vi har kun arbeidet her på taket og på innsiden igjen før vi er klar til overlevering av bygget neste mandag, sier Holten Konst.

Berget ned: Litt over klokka 16.00 kom Vegard Holten Konst seg ned igjen.  Foto: Rikke Lange

Høydeskrekk har de to i alle fall ikke.

– Man har jo hørt fra kolleger at de har opplevd slike ting før, så det er nok ikke så uvanlig. Man kan jo heller ikke ha høydeskrekk når man har en sånn jobb, så dette var ganske uproblematisk, sier den rolige elektrikeren før han og kollegene går for å finne noe middagsmat.