To vogntog sto fast i Heilovegen

Litt over klokka 9 sto to vogntog fast og blokkerte trafikken. Rundt klokka 10 melder politiet at begge vogntogene er fjerna fra veibanen og at trafikken går som normalt.

BLOKKERER VEIEN: Først kjørte vogntoget til venstre seg fast i grøfta. Kort tid etter kom et nytt vogntog i motsatt retning og ble også stående fast.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Politiet melder tirsdag formiddag at et vogntog har sakset i Heilovegen og står fast. Sjåføren legge nå kjetting på dekkene for å komme seg videre.

Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Kåre Munkvold, sier at de har en patrulje på stedet.

– Vogntoget er til hinder for trafikken og vi forsøker å hjelpe den videre for å løse opp i trafikkfloken, sier Munkvold.

Måker snø for å komme seg løs

iTromsøs fotograf på stedet forteller at det ene kjørefeltet er blokkert av vogntoget og at politiet dirigerer trafikken rundt kjøretøyet.

To av de fremste hjulene på vogntogets høyre side står fast i grøfta.

STÅR FAST: Vogntoget kjørte seg fast på Heilovegen tirsdag morgen.  Foto: Ronald Johansen

Sjåføren av vogntoget har lagt kjetting på ett av dekkene og er ute og måker bort snø rundt de to forhjulene som står fast.

Politiet melder at sjåføren har kjørt mot enveiskjøring og har fått utstedt forenklet forelegg.

iTromsøs fotograf forteller at sjåføren er polsk, men ikke snakker så godt engelsk. Han fikk likevel fram at han fulgte instruksene fra GPS-en og ikke la merke til skiltet.

To vogntog blokkerte veien

Mens politiet dirigerer trafikken rundt vogntoget som står fast, kommer et nytt vogntog kjørende nedover mot Jekta. Ifølge iTromsøs fotograf på stedet klarer ikke sjåføren svingen på grunn av vogntoget som står fast, og dermed kommer heller ikke det andre vogntoget seg videre.

TUNGBERGER: Like før klokka 10 ankommer tungbergeren som politiet har bestilt og starter arbeidet med å få vogntoget ut av grøfta.  Foto: Ronald Johansen

På et tidspunkt etter klokka 9 sto det altså to vogntog fast i Heilovegen og sperret begge kjørefelt. Kort tid senere kunne imidlertid politiet melde at det siste kjøretøyet hadde kommet seg videre og at trafikken igjen kunne dirigeres forbi i det ene kjørefeltet.

Politiet melder at det er bestilt tungberger for å få det første vogntoget bort fra veien.

Litt over klokka 10 melder politiet at det siste kjøretøyet er fjernet fra veibanen og at trafikken går som normalt.