Melder oppholdsvær på lørdag, men regn på søndag

I neste uke blir det lavere temperaturer igjen og nye muligheter for snø.

HELGEVÆRET: På lørdag blir det vindstille og oppholdsvær, men på søndag kan det bli regn igjen. Foto: Frank Lande 

nyheter

– Regnbygene og vinden stilner av på torsdag og fredag blir det stort sett vindstille og lite skyer. Utover lørdagen blir det fortsatt oppholdsvær, men kanskje litt mer skyer, og så kan det komme litt regn igjen på søndag, sier Eirik Samuelsen, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge.Mildværet fortsetter

Temperaturen vil stort sett holde seg på plussiden, men kan falle til rundt 0 grader på natta.

– På dagtid vil det likevel være forholdsvis mildt.

– Når kommer det mer snø?

– Jeg er usikker på timingen, men det er mye som tyder på at det blir kaldere i neste uke og da kan det bli snø, sier han.

– Uvanlige temperatursvingninger

Samuelsen sier at været den siste måneden er uvanlig. I forhold til i fjor har det vært både uvanlig kaldt og uvanlig mildt i november.


Flere biler parkerte langs veien i 80-sone på Kattfjordeidet: – Rett og slett livsfarlig

Tore Ingebrigtsen kjørte forbi og tipset deretter Tromsø parkering om bilene som sto ulovlig parkert. Han mener det er uansvarlig å sette fra seg bilen der, men klandrer også kommunen som ikke brøyter de to parkeringsplassene som finnes i området.


– Det var spesielt at det var så kaldt tidlig i november og at det nå er så mildt. Mandag var det minus 30 grader i Bardufoss og nå er det 7 grader så det er nesten 40 graders forskjell på veldig kort tid og det er unormalt. Det er uvanlige temperatursvingninger, sier Samuelsen.