Selvmordssikring av Sandnessundbrua i 2020

Setter av 14 millioner kroner i budsjettet.

SIKRING: Hver måned er det en til tre utrykninger til Sandnessundbrua for å hindre selvmord fra personer som ønsker å hoppe. Nå skal fylkeskommunen utrede selvmordssikring av brua.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Statens vegvesen utarbeider nå et anbud for en totalentreprise for selvmordssikring av Sandnessundbrua (prosjektering og bygging). Når den er klar, vil den lyses ut av den nye fylkeskommunen på nyåret. Det legges opp til at det bygges ferdig i 2020. Det ligger 14 millioner kroner i budsjettet for 2020 til dette formålet, skriver avdelingsleder Øystein Miland i samferdsel- og miljøetaten i Troms fylkeskommune til rådgiver Kristin Krane i Tromsø kommune.


Vedtar selvmordssikring av Sandnessundbrua

Tirsdag stemte fylkestinget nei til å selvmordssikre Sandnessundbrua. Dagen etter ble det vedtatt at de ønsker at selvmordssikringen av brua skal starte allerede i år.iTromsø mener

Vi har ikke mer tid eller flere liv å miste

Sandnessundbrua må først og fremst selvmordssikres. Dernest kan man be folk senke skuldrene og puste med magen.Fylkestingsrepresentant om nei til selvmordssikring: – Senk skuldrene, pust med magen

Torbjørn Bongo (Ap) og Jan Fjellstad (V) forklarer at diskusjonen om selvmordssikringen av Sandnessundbrua skal fortsette i løpet av ukas fylkestingsmøte.Røymo (Ap) og Hilmarsen (H) går sammen om forslag:

Vil ha selvmordssikring av Sandnessundbrua i løpet av året

Ungdomspolitikere har etterlyst sikring av brua i årevis, men fylkeskommunen har foreløpig ikke tatt seg råd til å gjøre det. Nå vil ordfører Kristin Røymo (Ap) og Øyvind Hilmarsen (H) ha fortgang i saken.