Har holdt til i sentrum i 45 år, nå har de forlenget kontrakten: – Vi vil bidra til et levende sentrum

Essens dagspa har investert i nye behandlinger og produkt, og forlenget husleiekontrakten midt i Tromsø sentrum.

BLIR I SENTRUM: Daglig leder i Essens dagspa, Siv Anette Hermansen. Foto: Sanna Drogset Børstad 

nyheter

Essens dagspa har holdt til i Tromsø sentrum i 45 år, og i sine nåværende lokaler på hjørnet ved Stortorget de siste ti årene. Nå har de signert ny leiekontrakt med huseier, og akter å fortsette å være der fremover.

– Vi har vurdert flere alternativer, også det å flytte til et senter, men vi vil være i sentrum, og vi vil bidra til et levende sentrum, sier daglig leder Siv Anette Hermansen.

Vil at det skal koke

I en tid der det har blitt skrevet mye om sentrumsdøden, er det ikke helt mørkt. Essens har forlenget kontrakten, den nye klesbutikken Arkivet har nettopp åpnet i Storgata, og Gant åpner butikk tvers over gata neste vår – blant annet.


Hurtigruten-direktøren: – Uten reiselivet hadde Tromsø sentrum ligget brakk

Tirsdag flyttet Hurtigruten inn i nye lokaler i Storgata, som en av flere andre reiselivsbedrifter.


– Vi trives her, sier Hermansen om plasseringen i sentrum.

De har en del drop-in-kunder, kanskje spesielt blant turister, som gjør det praktisk å være i sentrum. Nå håper Hermansen at andre utbygginger, som eksempelvis Vervet, vil bidra til at det koker enda mer i sentrum.

– Jeg er fornøyd når det skjer ting. I sentrum er vi avhengige av hverandre for å skape aktivitet, sier hun, med et stikk til spesielt netthandelen utenbys fra.

Har investert i nye behandlinger

Essens har selv en stor nettbutikk, og alt administreres, pakkes og sendes fra lokalene i Storgata. I fjor omsatte selskapet for drøye 19 millioner kroner, og leverte et årsresultat på minus 1,1 millioner kroner. Det er en liten forbedring fra året før, da omsetningen var på 20 millioner, men årsresultatet på minus 1,8 millioner kroner.

Årsaken til underskuddet er investeringer gjort i ombygging av lokalene i 2017, forklarer Hermansen.


Enstemmighet for fyrverkeriforbud

Et enstemmig kommune- og byutviklingsutvalg stemte for å legge ned forbud mot fyrverkerier i Tromsø sentrum.


I år tyder det på at de kryper opp mot null, men fortsatt med et lite underskudd.

– Vi jobber for å komme nærmere null. I år har vi investert i nye behandlinger og nye merker, blant annet merket Inglot. Med nye behandlinger innebærer det kostnader til kursing av ansatte, samt produktkostnader, og med nye merker må vi ha stativer og varelager, forklarer hun.

Inngår samarbeid

Essens dagspa har 16 ansatte fordelt på 15 årsverk.

Denne uka har Essens dagspa inngått samarbeid med Akademiklinikken i Oslo, som er en av landets ledende klinikker for plastisk kirurgi.

– De vil komme opp til oss her i Tromsø for å gjennomføre konsultasjoner for kosmetisk kirurgi. De har mange kunder i Nord-Norge, og ønsker å samarbeide med en fast klinikk som de kan treffes på, sier Hermansen.


Bygger Nord-Norges største hotell – nå er det klart hvem som skal drive det

Marriott International skal drifte det planlagte Vervet-hotellet.


Hun tror at begge parter vil dra nytte av samarbeidet.

– Vi tenker begge to at vi vil få et godt samarbeid av å jobbe tettere, og vi kan dra nytte av de kirurgene som de sender opp hit, sier Hermansen.