Mellom 20-25 ansatte mister jobben:

Hovedtillitsvalgt om Mack-kuttet: – Treffer spesielt hardt nå rett før jul

Mens mange ansatte hadde skjønt hva som var på vei, ble flere sjokkert etter at masseoppsigelsene ble annonsert på allmøte for de ansatte i Mack tirsdag.

Hovedtillitsvalgt i NNN ved Mack Ølbryggeri AS, Kim Arne Olsen (innfelt) sier alle i Mack er preget av nyheten om at de vil miste 20-25 kolleger innen kort tid.  Foto: Marius Fiskum/Privat

nyheter

Onsdag ettermiddag avslørte Nye Troms at Mack må si opp 20–25 ansatte etter flere år med negative resultat samtidig som bedriften har gjort store investeringer på fabrikk- og kundesiden.


Over 20 Mack-ansatte mister jobben

Flere år med dårlige resultater og samtidige store investeringer tvinger Mack til å si opp flere titalls ansatte.


Bryggeriet i Nordkjosbotn har 65 ansatte. I tillegg kommer de ansatte i administrasjonen, mikrobryggeriet og Ølhallen, alle lokalisert i Tromsø. Det er rundt 115 ansatte totalt i bedriften, og rundt halvparten av dem som nå vil bli sagt opp er ansatt i Nordkjosbotn.

– Et sjokk

Kim Arne Olsen er hovedtillitsvalgt i NNN (Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund) ved Mack, og kan fortelle om en trykket stemning under allmøtet på arbeidsplassen tirsdag.

– Flere så vel at dette lå i kortene etter at blant annet julebordet røk, men for enkelte kom nyheten som et sjokk. Absolutt alle avdelingene rammes, så dette oppleves allerede som ganske tøft, sier Olsen til iTromsø.


Mack dropper julebord for de ansatte av hensyn til økonomien i selskapet

Med et underskudd på 9 millioner kroner i fjor, og mørke prognoser for inneværende år, har bryggeriet besluttet å kutte julebord for sine ansatte.


– Fryktelig tungt

Det har ikke ennå vært avholdt drøftelsesmøter i forkant av oppsigelsesprosessen med tilhørende utvelgelsesprosess, men dette arbeidet vil trolig gå i gang nå før jul.

– Det er vanskelig å se kolleger få fyken, og det treffer spesielt hardt når det skjer rundt juletider som gjør det hele ekstra trist for de involverte. Det er fryktelig tungt rett og slett, sier Olsen.

– Samtidig ville ikke bedriften gått til dette steget om det ikke var absolutt nødvendig for å overleve.


Mack gikk med nesten 9 millioner i underskudd i fjor – slik forklarer direktøren det

Til tross for store underskudd og tøft marked mister ikke Mack-direktøren håpet.


Ansiennitetsprinsippet står sterkt

Olsen sier at det så langt ikke er drøftet hvem som vil miste jobben i forbindelse med den voldsomme omorganiseringen som nå skjer innad i organisasjonen, men er klar på at ansiennitetsprinsippet står sterkt.

– Det er ikke noe vi i NNN vil vike på.


Etter syv år i nye lokaler kan Mack produsere øl for fullt

Det er gått syv år siden Mack flyttet til Nordkjosbotn. Endelig går produksjonen som ønsket.