Mann (29) tiltalt for flere år med vold og mishandling av samboeren

Mannen ble i sommer dømt for trusler, tvang, vold og seksuelt krenkende adferd mot ekskjæresten. Men så ble dommen opphevet av lagmannsretten.
nyheter

En 29 år gammel mann fra Tromsø er tiltalt for trusler, tvang, vold, frihetsberøvelse og for å ha mishandlet samboeren gjentatte ganger.

Mannen ble først tiltalt i februar i år, og saken gikk i Nord-Troms tingrett i juni. Der ble mannen dømt for det han nå er tiltalt for, men frikjent for vold mot en annen kvinne.

Men denne dommen ble opphevet i lagmannsretten, som mener den ikke var begrunnet godt nok.

21. oktober tok dermed statsadvokat Lars Fause ut en ny tiltale mot mannen.

Frikjent for vold mot annen kvinne

– Han er tiltalt for så å si det samme, men med en mindre endring i lovparagraf. I tingretten ble han frikjent for vold mot en annen kvinne. Når man da tar fatt på en ny runde i retten, var det riktig å fjerne denne fra tiltaleposten. Det han er domfelt fra før av, tas på nytt, sier politiadvokat og aktor i saken, Ronny Jørgensen.

Det er satt av tre dager til saken i tingretten i slutten av februar 2020.

Politiet ble først kjent med saken da kvinnen selv oppsøke dem for å anmelde samboeren for en annen hendelse.

– Da kom det fram at dette dreide seg om flere år med blant annet vold og trusler, sier Jørgensen.

Skal ha gått over fire år

29-åringen er tiltalt for å ha utøvet vold og mishandlet sin daværende samboer i perioden fra sommeren 2014 til januar 2018 i Tromsø og andre steder.

I tiltalen er det også listet opp følgende hendelser:

– Natt til søndag 17. august 2014 i Tromsø sentrum førte henne mot en vegg, for så å slå hodet hennes gjentatte ganger mot veggen mens han ropte høyt til henne.

– Natt til torsdag 1. januar 2015 i Tromsø tok han tak i håret hennes og dro henne bakover etter håret, dyttet henne ned på gulvet og satte seg oppå henne før han reiste seg opp og dyttet henne ned ei trapp.

– Ved en anledning (ikke nærmere tidfestet ut over foran nevnte periode) utøvde han seksuelt krenkende adferd mot henne under sex.

Det er ukjent hvordan mannen stiller seg til tiltalen, da iTromsø ikke har lyktes å komme i kontakt med hans advokat, Helen Annie Jenssen.