Derfor går havneterminalen med 9 millioner i minus

Driften til havneterminalen går med et overskudd, men gjelden på nærmere 273 millioner kroner gjør at det trolig er flere år til terminalen går i null.
nyheter

De årlige inntektene til havneterminalen fram til og med september viser at driften har gått vel 2,4 millioner kroner i pluss. Budsjettert driftsresultat for hele 2019 er på vel 2 millioner kroner.

Dermed ligger terminalen brukbart i rute for å nå inntektsmålene sine, om det ikke skulle skje store endringer før jul.


Ett år med havneterminalen: 11 problemer som måtte løses

Havneterminalen skulle bli byens etterlengtede juvel på Prostneset, men ble isteden en utflirt og utkjeftet konfliktsone. Ett år etter åpningen er mye endret.


Går likevel i minus

Lånet på 273 millioner kroner må imidlertid betales tilbake med 11,1 millioner kroner i året.

– Hvis man tar med renter og avdrag sammen med driftsresultatet, så får man et underskudd for 2019 på 9.148.564,- og for 2020 et underskudd på Ca. 5.100.000,- kroner, sier Anders Vaaja Aspaas, kommunikasjonssjef i Tromsø havn.

– Hvordan dekkes underskuddet i havneterminalen inn?
–Dette dekkes inn av Tromsø Havn selv, som også har annen aktivitet både i sentrum, i Breivika og på Grøtsund. Havneterminalen skal være i drift i svært mange år fremover, og vi hadde planlagt for at renter og avdrag ikke skulle dekkes fullt ut i de første 3–5 årene. Vi har selvsagt en plan om at terminalen skal gå i balanse på sikt, sier Aspaas.

– Hvilket år har dere beregnet at terminalen skal gå i balanse?
– Det vil trolig skje mellom seks og ti år fra åpningen i 2018, sier Aspaas.


Departementet fastholder at Tromsø havn har krevd inn over 8 millioner kroner for mye: – Jeg er skuffet over konklusjonen

Samferdselsdepartementet opprettholder Kystverkets vedtak om at Tromsø havn har krevd inn over 8 millioner kroner for mye i anløpsavgift.


Tuben er i rute

Ifølge Aspaas har Tromsø havn vært forsiktig med budsjetteringen for 2019 på grunn av at det fortsatt er en del arealer som ikke er utleid.

– Vi håper å få terminalen fullt utleid i løpet av 2020. Det er lagt inn i budsjettet at vi i løpet av året vil få full dekning i terminalen, sier Aspaas.


Her heises landgangen til hurtigbåten på plass

Torsdag ettermiddag heises den nye landgangen på plass ved Havneterminalen.


Den nye tuben som bygges er ifølge kommunikasjonssjefen i rute.

– De nye hurtigbåtene settes i drift fra 1. januar. Planen er at tuben skal være ferdig til båtene kommer. Den nye landgangen er allerede i bruk, sier Aspaas.

KOMMUNIKASJONSSJEF: Anders Vaaja Aspaas i Tromsø havn. Foto: Tom Benjaminsen  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

Kostnaden for tuben er på 23 millioner kroner der Tromsø havn 13 millioner og fylkeskommunen resten. Investeringen legges på toppen av gjelden som i dag er på 273 millioner kroner.


Derfor er det ikke kiosk i havneterminalen

Kiosk i havneterminalen har vært etterspurt siden åpningen i fjor vår. Nå lover Tromsø havn å være fleksible for å kunne tilby reisende kioskvarer.


Ledelsen av havneterminalen har vært på jakt etter noen som ønsker å drive kiosk i bygget, men har foreløpig ikke kommet i kontakt med interessenter.

– Publikum etterspør kioskvarer, så om noen er interessert i å drive kiosk her, bør de ta kontakt, sier Aspaas.