Transportforbundet mener gratis frakt på nettbutikker gir flere utrygge vogntog på norske veier

– Når du bestiller i en nettbutikk som tilbyr gratis transport, bør det ringe en bjelle eller to, mener nestleder i Transportarbeiderforbundet i Vestfold og Telemark, Rune Eriksen.

VOGNTOG PÅ VINTERFØRE: Her fra da Statens vegvesen utførte kontroll av vogntok på Kilpis.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Rune Eriksen i Transportarbeiderforbundet sier til NRK at han tror det er en sammenheng mellom det økte antallet utenlandske vogntog på norske veier og økt netthandel med lave eller ingen fraktkostnader. Eriksen mener produsentene presser transportører til fri eller billig frakt og at resultatet blir lavtlønnede sjåfører i dårlig vedlikeholdte kjøretøy.


To vogntog sto fast i Heilovegen

Litt over klokka 9 sto to vogntog fast og blokkerte trafikken. Rundt klokka 10 melder politiet at begge vogntogene er fjerna fra veibanen og at trafikken går som normalt.


– Sjåførene er ikke selv skyld i dette. De gjør det for å få mat på bordet, sier Eriksen og legger til at det da må være forbrukerne som bør bli mer bevisste på hva fri frakt kan innebære.

NHO er uenig

Administrerende direktør i NHO Service og handel, Anne-Cecilie Kaltenborn, er ikke enig i forbundets konklusjon og mener dessuten at man ikke kan legge ansvaret på forbrukerne.


Årets tromsøværing kandidat 2:

Ramona Lind: – Jeg la igjen en del av hjertet mitt i Tromsø

Ramona Lind (45) ble kjent for hele Norge etter at hun valgte å stå fram i mediene og fortelle om sønnen Charlie som hadde vært i en alvorlig bilulykke. Nå kan hun bli «årets tromsøværing».


– Når det gjelder hva man kan lese ut av et tilbud om «fri frakt» eller «gratis hjemfrakt», så betyr det bare at kostnaden for transport allerede er bakt inn i prisen på varen, sier Kaltenborn til NRK.