Busskaos i sentrum: – Flere busser står bom fast

Mandag morgen førte glatte veier og snøfall til kaos for busstrafikken i sentrum.
nyheter

Et sammenstøt mellom en buss og en lastebil ved Gyllenborg skole førte til store trafikkproblemer i sentrum mandag morgen.

Kongsbakken var lenge stengt fra Petersborggata til Vestregata mens Bydrift jobbet med å brøyte veiene.

Oppdatering: Klokken 11.30 melder politiet at veien nå er ryddet og at trafikken går som normalt i området.

Troms fylkestrafikk skriver på sine nettsider at de jobber med å få trafikken tilbake til normalen:

«Mye snø, glatte veier og trange gater skaper utfordringer, forsinkelser og innstillinger. Det jobbes med å få trafikken tilbaket til normalen», skriver Troms fylkestrafikk på sine nettsider.

Sammenstøt ved Gyllenborg

Politiet meldte på Twitter klokken 09.57 mandag at to busser sperrer Kirkegårdsvegen ved Gyllenborg skole. Den ene av bussene hadde vært involvert i et mindre sammenstøt med en lastebil.

Operasjonsleder Eirik Kileng ved politiets operasjonssentral fortalte at situasjonen ble oppdaget tilfeldig av en forbipasserende patruljebil. Han forteller at trafikksituasjonen oppstod som følge av at den ene bussen krasjet med en lastebil.

– En buss har hatt et mindre sammenstøt med en lastebil, og bussen ble da stående fast. Så kom det en buss til, som også ble stående fast. Så da ble veien sperret, sier Kileng.

Sammenstøtet førte kun til mindre materielle skader, men ifølge iTromsøs reporter på stedet har hendelsen ført til busskaos i sentrum.

Like etter klokken 10.00 skal det nå være flere busser i området som ikke kommer seg hverken til eller fra sentrum. Brøytekantene langs veien skal ha gjort veien så smal at busser har problemer med å passere hverandre.

– Sperrer trafikken

Eirik Kileng forteller klokken 10.30 at hendelsen ved Gyllenborg skole har ført til at flere busser nå står fast.

På Twitter skriver politiet: «De to bussene som sto fast ved Gyllenborg skole har nå kommet seg videre. Problemet har imidlertid forplantet seg videre nedover Fredrik Langes gate».

– Nå står det 8–9 busser bom fast ved Rødbanken, som sperrer trafikken opp Fredrik Langes gate, sier Kileng.

Både politibetjenter og personell fra Tide jobber med å dirigere trafikken i området mellom Gyllenborg og Sas-hotellet.

– Problemet er at det er glatt, og det er mange busser som ikke har kjetting. Står først én buss fast, så står flere busser også fast, sier Kileng.

  Foto: Ronald Johansen

Klokken 11.00 hadde de fleste bussene kommet seg avgårde fra Fredrik Langes gate, men veien fra Petersborggata til Vestregata var stengt mens Bydrift brøytet vekk snø.