Mor til barna etterforskes for drap

Familien kom til Norge fra Sudan i 2017, etter å ha søkt om familiegjenforening med faren som hadde dratt to år tidligere.
nyheter

– Saken som i går var en undersøkelsessak er nå blitt til en straffesak. Politiet etterforsker barnas mor for drap og forsøk på drap.

Det sier politiadvokat Gøril Lund på pressekonferanse tirsdag klokken 11.00, etter at fire personer ble funnet livløse i sjøen ved Fagereng mandag kveld. To av dem, en kvinne i 20-årene og en jente født i 2012, er døde.

De to andre barna er sendt til Rikshospitalet med livstruende skader. Dette er også kvinnens døtre som er født i 2015 og 2018.


Drapssiktet mor var i kommunens introduksjonsprogram

Moren som kom fra Sudan i 2017 for familiegjenforening i Tromsø, var en del av kommunens introduksjonsprogram for flyktninger.


Kom fra Sudan med døtrene i 2017

– Det er grunn til å mistenke mor for å ha påført barna død, sier Lund.

Den avdøde kvinnen, som kom fra Sudan til Tromsø i 2017 med sine tre døtre, er nå siktet for drap og drapsforsøk.

– Politiet er fortsatt i en tidlig fase. En av hypotesene er at mor kan ha påført døden for det ene barnet og den kritiske tilstanden for de øvrige, sier Lund.

Faren har blitt avhørt, og har status som vitne.

– Far får hjelp av psykososialt team. Familien er ikke kjent fra politiet fra før, sier politistasjonssjef Anita Hermandsen.


I går ble Borgtun-rektor Wenke (62) informert om dødsfallet: – Det er ikke til å finne ord

I to år var jenta elev ved Borgtun skole. Mandag kveld fikk rektoren den knusende beskjeden.


Vil ikke svare på om barna hadde ytre skader

Det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, og de fire ble sendt til UNN. Lund ønsker ikke å si hvor lenge de fire lå i vannet før politiet fant dem De ble funnet åtte til ti meter fra land.

– Vi har en formening om hvor lenge de har ligget i vannet, men vi ønsker ikke å si noe om dette nå, sier Lund.

Hermandsen opplyser at familien hadde midlertidig oppholdstillatelse i Norge. Faren kom til Norge fra Sudan i 2015, flyttet til Tromsø i 2016 og familien kom etter i 2017 - etter å ha søkt om familiegjenforening.

Politiet understreker at de har flere hypoteser, og at det er altfor tidlig å si noe om mulig motiv. På spørsmål om det var ytre skader på barna, svarer Hermandsen:

– Det er for tidlig å kommentere.