Den avdøde jenta (7) døde av drukning og nedkjøling

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at den avdøde jenta (7) døde av drukning og kraftig nedkjøling.

PRESSEKONFERANSE: Politistasjonssjef Anita Hermandsen (til høyre) og politiadvokat Gøril Lund fortalte at den foreløpige obduksjonsrapporten til den syv år gamle jenta tyder på at dødsårsaken er drukning og alvorlig nedkjøling.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Det fortalte politistasjonssjef Anita Hermandsen på politiets pressekonferanse om Fagereng-tragedien torsdag.


Uendret tilstand for de to skadde jentene fra Tromsø

Tilstanden var onsdag formiddag uendret for de to jentene på halvannet og fire år som ble hentet opp fra sjøen ved Tromsøya mandag.


Det er den foreløpige obduksjonsrapporten som fastslår dødsårsaken. Den endelige obduksjonsrapporten er ennå ikke klar, og der vil det også bli avklart om det finnes spor av eksempelvis medikamenter.

Det er ikke kjent når den endelige obduksjonsrapporten er klar.

Merker på kroppen til den døde jenta

Det ble igangsatt livreddende førstehjelp på de fire livløse personene som ble hentet opp fra vannet mandag kveld. Dette fortsatte i ambulansen på vei til sykehuset, og på UNN ble de koblet på hjerte-lunge-maskiner.

– Det er ikke påvist tegn på vold, men det er funnet merker på kroppen som vi regner med kommer fra fjæra og fra den medisinske livreddende behandlingen som ble utført på stedet og på sykehuset, sier Hermandsen.


Avdød mor i Tromsø etterforskes for drap og drapsforsøk

Den avdøde moren i 20-årene etterforskes for drap og drapsforsøk på sine tre døtre etter drukningshendelsen ved Tromsøya. Kvinnen og en jente på seks år døde.


Hun sier at det også gjennomføres vitneavhør og innsamling av elektroniske spor. Blant annet dreier det seg om beslag og undersøkelser av mobiltelefoner.

Har skaffet seg oversikt over bevegelser

Politiet har en klar oppfatning av morens bevegelser i forkant av hendelsen på Fagereng. De vil ikke kommentere hvordan de mener hun har kommet seg fra hjemmet deres og til Fagereng, men bekrefter at politiet har hentet inn bilder fra bussene.

– Vi har hentet inn elektroniske spor fra telefoner, datamaskiner, kameraovervåkning ulike steder i byen, basestasjonssøk og forskjellig, sier hun til iTromsø.

Nå ønsker de å komme i kontakt med flere vitner.

– Vi begynner å få en god oversikt over hva som har skjedd fram til hendelsene, men ønsker fortsatt å komme i kontakt med vitner. Vi ønsker også å komme i kontakt med personer i familiens nettverk og det miljøet som familien tilhører, sier Hermandsen.

Det gjelder blant annet hvilke bevegelser moren har gjort i løpet av den aktuelle ettermiddagen. Hvordan dette er etterforsket ønsker ikke Hermandsen å gå nærmere inn på.

Ønsker kontakt med vitner

Til NRK sier hun at den sudanske familien tilhører et nettverk som politiet har liten kjennskap til.


Fagereng-tragedien

To av de involverte barna gikk i barnehage i Tromsø

– Våre tanker går til de nærmeste og alle som er berørte, sier ordfører Gunnar Wilhelmsen.


– Vi oppfordrer derfor enhver som har noe å melde å kontakte oss. Vi vil gjerne komme i kontakt med dem for å få vite mest mulig om familien, sier Hermandsen.

Ifølge politistasjonssjefen er det foreløpig ikke kommet inn vitneopplysninger om selve hendelsen i fjæra.

Den siktede moren er ikke obdusert ennå, forteller Hermandsen. Det vil skje fredag.

Siktelsen som går på drap og drapsforsøk står fast, sier politiadvokat Gøril Lund.