Fyllekjørte og krasjet med Teslaen. Noen timer senere kom politiet på døra

En mann i slutten av 20-årene må i fengsel etter å ha fyllekjørt i sommer.

Illustrasjonsbilde. Den aktuelle bilen har ingenting med denne konkrete saken å gjøre.  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

nyheter

Bakgrunn for dommen fra Nord-Troms tingrett, er en episode fra en tidlig fredag morgen i juni.

Politiet fikk melding om et kraftig sammenstøt på Sørtromsøya hvor en bil hadde kjørt over et trafikkskilt, som lå bøyd ned mot bakken da de ankom stedet.

Rundt skiltet lå bildeler tilhørende en Tesla, og bildene vist i retten viser at de aktuelle bildelene passer til den tiltalte mannens bil. Kjøredata fra bilen viste at den ble kjørt mellom kl. 06.28 og 06.57 denne morgenen, og nøkkelen som ble brukt under den aktuelle kjøringen ble funnet i leiligheten til mannen.

Det fremkommer ikke i dommen hvordan politiet fattet mistanke om at det var vedkommendes Tesla det var snakk om, men de møtte opp utenfor leiligheten hans senere samme morgen, hvor de ble sluppet inn.

Mannen erkjente seg ikke skyldig da han møtte til hovedforhandlingen i slutten av november.

I dommen heter det at mannen først forklarte seg uriktig og løy til politiet om at bilen ble skadet på en kjøretur til Sommarøya. Han har deretter forklart at han ble varslet av kjæresten sin om skadene før politiet dukket opp, men uten at han kunne opplyse om hvordan kjæresten hans, som befant seg på Finnsnes, fant ut av forholdet og kunne fortelle tiltalte om dette før politiet dukket opp.

Retten mener tiltalte selv har kjørt bilen, og av den grunn visste om skadene da politiet kom. Som nevnt befant nøkkelen til bilen seg i leiligheten til tiltalte dagen derpå, og bilen med skader sto parkert utenfor. Han skal ha vært alene i leiligheten. En eventuell tvil ved at noen annen skal ha kjørt bilen virker på den bakgrunn oppkonstruert, heter det i dommen.

Det ble tatt blodprøver at tiltalte klokka 09.48 og klokka 10.19. Resultatene viser at han på daværende tidspunkt hadde en promille på henholdsvis 1,62 og 1,54.

Mannen ble med dette dømt til 27 dager fengsel og til å betale en bot på 45.000 kroner. Han må også betale 3.000 kroner i saksomkostninger til det offentlige.

Han må i tillegg klare seg uten førerkort i to år regnet fra juni 2019, og avlegge en fullstendig ny førerprøve for å få lappen tilbake igjen.