Miljøvernpris til Fram-senteret

Stiftelsen UNIs årlige miljøvernpris ble tildelt Fram-senteret i Tromsø onsdag. Med prisen følger 500.000 kroner i prispenger.

Direktør i Framsenteret AS, Frode Kjersem (i midten til høyre) og formidlingskoordinator i Framsenteret, Helge M. Markusson var i Oslo for å motta Miljøvernprisen. De to er flankert av vinnerne av Skadevernprisen, Natasha Pedersen (t.v) og Isabell Pedersen.  Foto: Privat

nyheter

UNI er en ideell stiftelse som jobber for å fremme miljø- og skadevern i samfunnet.

Årlig deler stiftelsen ut to priser - Miljøvernprisen og Skadevernprisen.Framsenteret fikk den førstnevnte prisen for 2019 med begrunnelse i «viktigheten av arbeidet som Framsenteret gjør innen forskning på klima og miljø i nord, og at kunnskapen som forskerne framskaffer er samfunnsnyttig».

Stolt og oppmuntret

Leder ved Fram-senteret, Cathrine Henaug, sier at hun er stolt over å ha blitt nominert - og å ha fått motta prisen.


Polaria satte besøks- rekord i jubileumsåret

Med 142.735 besøkende i 2018, satte Polaria ny besøksrekord og styrket sin posisjon som Nord-Norges best besøkt innendørs turistattraksjon.


– Vi setter stor pris på at forskningsarbeidet som gjøres av institusjonene her på Framsenteret blir lagt merke til og blir anerkjent med en slik pris. Miljø og klima er svært viktige forskningsområder og relevansen for forskning innen for disse områdene øker hurtig med de endringene vi ser i klimaet i verden. Prisen vil være en stor oppmuntring til å fortsette forskningsarbeidet i senteret- på tvers av fagområder og disipliner, sier hun til Fram-senterets egen nettside.

Skadevernprisen ble delt ut til Foreningen for barnepallisasjon som jobber for å lindre skader ved behandling av alvorlig syke og døende barn i Norge.