Veier i Ullsfjord fortsatt stengte, men vil åpne innen kort tid

Veien forbi Holmbuktura og veien mellom Sjursnes og Stordalstrand er fortsatt stengte som følge av ras og rasfare, melder Statens vegvesen.

STENGT TIL FREDAG: Veien forbi Holmbuktura i Ullsfjord er fortsatt stengt på grunn av rasfare, men vegvesenet håper på å kunne åpne veien igjen fredag.  Foto: CHRISTER PEDERSEN

nyheter

Det er imidlertid håp om at veien vil kunne åpnes for normal trafikk i løpet av enten ettermiddagen torsdag eller fredag.


Regnvær fører til stengte veier og vanskelige kjøreforhold

Troms fylkestrafikk melder om «svært vanskelige» kjøreforhold i hele fylket.


Veien forbi Holmbuktura ble stengt i begynnelsen av uka på grunn av store mengder nedbør. Bygdene nord for Holmbuktura har vært isolerte, men det har vært mulig å få transportert inn nødvendig medisin og andre fornødenheter med Brann og rednings redningsbåt.


Isolert bygd får medisin med brannbåten

På grunn av rasfare er bygdene nord for Holmbuktura i Ullsfjorden isolerte – og nødvendig medisin vil bli levert med kommunens brann- og redningsbåt.


Veien mellom Sjursnes og Stordalstrand har vært stengt på grunn av snøras ved Njosken, og fare for ytterligere ras. Vegvesenet håper imidlertid på å kunne åpne veien for trafikk torsdag ettermiddag.

De tidligere stengte veiene fram til Breivikeidet og Sjursnes er imidlertid åpnet igjen, og det er igjen mulig å nå fram til fergeleiet på Breivikeidet. Vegvesenet opplyser at fergetrafikken går som normalt over til Svensby i Lyngen.