Fagereng-tragedien:

4-åringen døde på Rikshospitalet torsdag

Lillesøsteren (1) kjemper ennå for livet etter hendelsen på Fagereng mandag, som til nå har kostet tre menneskeliv.

Tente lys: Mange har tatt turen til fjæra på Fagereng denne uken for å tenne lys etter den tragiske hendelsen på mandag.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Situasjonen for de to yngste har vært beskrevet som kritisk og livstruende siden de ankom UNN mandag kveld, og torsdag kveld døde 4-åringen på Rikshospitalet.

– Hun har vært kritisk syk og under høyintensiv behandling siden mandag. Vi vil begjære obduksjon av henne og det er naturlig at det gjøres på Rikshospitalet, sier politiadvokat Gøril Lund fredag morgen.

Faren er informert om dødsfallet. Han har vært på Rikshospitalet med de to yngste døtrene sine siden tirsdag morgen.

Situasjonen for ettåringen har vært uforandret siden mandag.


Brannvesenet hentet opp den siste av de tre barna fra vannet

– Vi hadde mange patruljemannskaper på stedet, og det er mange helter i denne sammenhengen, sier politistasjonssjef Anita Hermandsen.


Livløse

Forlatt vogn: Oppdagelsen av den forlatte barnevognen på gang- og sykkelveien ved Kvaløyvegen, ble utløseren for redningsaksjonen mandag. Ved vognen og i fjæra ble det blant annet gjort funn av støvler.  Foto: Ronald Johansen

Mandag ettermiddag klokka 17.38 ankom politiet fjæra på Fagereng etter at det ble oppdaget en forlatt barnevogn på gang- og sykkelveien ved Kvaløyvegen, spor ned til fjæra på andre siden av den trafikkerte veien og observert blant annet støvler i vannkanten.

Det ble starten på en hektisk og dramatisk redningsaksjon.

Nødetatene i aksjon under redningsaksjonen på Fagereng mandag kveld.  Foto: Ronald Johansen

Både politibetjenter og brannvesenets dykkere la på svøm i det iskalde vannet, og dro en sudansk mor (27) og hennes tre døtre (på forholdsvis ett, fire og syv år) i land og igangsatte livreddende førstehjelp på de fire livløse personene.

De skal ha blitt funnet 8–10 meter fra land, men det er så langt ikke kjent hvor lenge de lå i vannet før de ble berget i land.


Slik ser det ut i fjæra på Fagereng tirsdag kveld

Det er mange som har tent lys og lagt ned blomster og bamser til minne om de omkomne og skadde i Fagereng-tragedien.


Storesøsteren døde på UNN

Den eldste jenta døde på UNN mandag kveld, mens moren døde på sykehuset senere samme natt.

De to yngste søstrene ble natt til tirsdag sendt til Rikshospitalet med ambulansefly for videre høyintensiv behandling.


UNN: – Pasientene var svært kalde og kritisk skadd da de kom inn til oss

Det ble slått katastrofealarm og ekstra personell ble kalt inn på jobb da UNN fikk melding om kvinnen og de tre barna som ble hentet opp av sjøen på Fagereng mandag. Pasientene var svært nedkjølt.


Siktet for drap

Tirsdag ble det kjent at den avdøde moren er siktet for drap og drapsforsøk.

Politiet har en klar oppfatning av morens bevegelser i forkant av hendelsen på Fagereng og tidslinjen, men har så langt vært sparsomme med detaljer da de ønsker fremdeles å få kontakt med personer i nettverket til familien.


Fagereng-tragedien:

Her ber Ahmed for sine nære venner: – Det var et nært bånd mellom far og den avdøde datteren

Det sudanske miljøet i Tromsø er i sorg etter hendelsen på Fagereng mandag ettermiddag. – Jeg kjenner dem godt, og det var ingenting utad som tydet på annet enn at de hadde det bra, sier Ahmed Idris.


Moren obduseres fredag

Ved naustet i fjæra på Fagereng utspilte det seg et voldsomt drama mandag kveld som til nå har kostet tre menneskeliv. Den avdøde sudanske moren (27) er siktet for å ha drept og for å ha forsøkt å drepe sine tre døtre.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Torsdag forelå den foreløpige obduksjonsrapporten for den 7 år gamle jenta, som viste at hun døde av en kombinasjonen av drukning og kraftig nedkjøling.

Moren skal obduseres fredag. Det er ikke kjent per fredag morgen når resultatet fra denne vil foreligge.