Disse 10 typene vil du garantert treffe på julebordet i helga

iTromsøs journalist har her samlet ti ulike typer som de fleste har truffet, treffer eller er selv på julebordet.

KJENNER DU DEG IGJEN? Kan du se noen kjente i tegner Odd Klaudiussens tolkning av julebordets gleder? 

nyheter

1. Drita-Rita

Det er ingen som egentlig vet hvordan det skjer, men Rita blir alltid drita. Alltid! Og det før alle andre.

Hvordan det kan skje år etter år er et evig mysterium. Om det er fordi hun har beljet nedpå en halv dunk med rødvin før ankomst, eller om hun rett og slett har lav toleranse for alkohol, alternativt begge deler, vites ikke. Kanskje bare elsker hun å være full?

Uansett drikker hun på seg en så ulidelig fylleangst, på grunn av brystvorteblotting, rumperisting og alenedansing, at hun ikke dukker opp på jobb før onsdag påfølgende uke. Stakkars Rita.

2. Belærings-Bjarne

Ingenting er godt nok for Bjarne. Enten er det vinen det er noe feil med, lyssettingen eller lyden til stereoen. Blir du sittende ved siden av Bjarne må du belage deg på timelange sytetirader og spesialkar-kommentarer resten av kvelden.

Han gir inntrykk av å vite alt om vin og musikk, og snakker masse om Amarone og «skikkelig musikk fra gammelt av, da de spilte på instrumenter». For Bjarne er toppen av fylleangst å våkne opp søndag morgen og komme på at man drakk kaffe-Baileys og Amigo-rødvin, og danset til D.D.E. dagen før.


Julebordsesong: Mann anmeldt for å ha bitt én person i fingeren og en annen i ansiktet

Den årlige avviklingen av julebord er i gang og politiet fikk nok å henge fingrene i natt til lørdag.


3. Incel-Inge

Inge bor alene og når han ikke er på jobb sitter han stort sett foran sin gigantiske, stasjonære PC-skjerm og spiller World of Warcraft. Han går svært sjeldent ut og tvinger seg selv motvillig på julebordet.

Der sitter han ofte helt, helt stille og sier stort sett ingenting gjennom hele kvelden. Inge liker å se på jentene, men tør ikke snakke til dem. Det gjør at han ofte oppleves som litt ubehagelig utover kvelden. Og det blir bare verre.

Når Inge kommer hjem, og drikker akevittflaska han vant på årets siste vinlotteri, pleier han å ringe til sine kvinnelige kollegaer, men legger alltid på når de tar telefonen.

4. Lek-Linda

Nei, det er ikke Linda Johansen, kjent fra øverste hylle på Narvesen, men Linda på jobb som alltid skal dra i gang en lek. Det slår aldri feil, siden Linda bestandig er med i julebordskomiteen.

Etter at hun hele november har bombardert det som finnes av interne fora med spørsmål om alt fra laktoseintoleranse til karaokepreferanser, kommer nå omsider årets høydepunkt for Linda. Selve julebordet.

På Lindas kommando skal man nå sette halen på det som er av griser, leke blindebukk med sjefen, arrangere aparte og dårlig skjulte koffertversjoner av «Bro Bro Brille» og «Bjørnen Sover» og gjennomføre en stollek som gir Klå-Kåre (les under) en unik mulighet til å sette seg på samtlige kvinnelige kollegers fang.


Markerer julegrantenningas 100-årsjubileum – tyvstarter med gryteinnsamling allerede lørdag

Ved hjelp av fire fysiske julegryter, pluss en elektronisk julegryte, skal Frelsesarmeen hjelpe Tromsøs trengende i adventstida.


5. Klå-Kåre

Advarsel! Hold deg unna Klå-Kåre. Kåre elsker lange, tette klemmer og skjønner ikke at våte kyss på kinn minner mer om Porno-Rocco enn Humphrey Bogart.

Han drikker cognac med begge nevene og rødfargen i ansiktet hans blir bare sterkere og sterkere utover kvelden. Dersom man ber Kåre begrense seg og dra til seg fingrene med altfor lange neglene, er man sinna feminist, og enhver uheldig situasjon kan løses med en god gammeldags skål og et klask på stumpen.

Kåre ender, til tross for sitt sjarmerende vesen, alltid opp alene hjemme. Han sender også tekstmeldinger – og e-post – til sine kvinnelige kolleger, og skjønner ikke den labre responsen på sine dick pics, som han sender med «LOL» i emnefeltet, som han tror er en forkortelse for «Lots of love». Kåre pleier alltid å være sykemeldt i januar.

6. Sannhetsserum-Susann

Susann frykter aldri konfrontasjoner, spesielt ikke når hun har fått litt innabords. Da skal hun ta opp alt som er sårt og vanskelig med alle på jobb, helt ufiltrert.

Det er naturligvis noe galt med alle andre bortsett fra henne selv og man må jo «tåle at hun er ærlig». I tillegg til å ta opp det som er jobbrelatert prater hun også om særdeles private detaljer til alle som er villig til å gi henne øret. Det være seg «gubbens» ereksjonssvikt, undulatens selvmordstanker eller den intense psoriasisen hun er plaget med under fotsålene.


En hyllest til verdens beste julesang

Julesanger elskes og hates av alle og enhver. Det er likevel den aller, aller viktigste ingrediensen for å skape julestemning og dette er den beste av dem alle.


7. Danse-Dan

Dan er stort sett ganske rolig og normal, men når julebordet kommer slippes alle hemninger og han får utfolde seg fritt på dansegulvet. Det tar ikke mange sekundene får Dan har satt på «Coco Jambo» og plassert slipset skjevt rundt hodet.

Dan er harmløs og vil gjerne danse med alle, hele kvelden. Han er en av få som fortsatt synes en god gammeldags limbo kan være lol og som mener «Zorba» er et sant symbol på samhold.

8. Småbarns-Sara

Sara har nettopp fått barn nummer to og hennes glansdager som tequila-dronning på byen er bare minner fra en svunnen tid. Nå har hun så vidt rukket å gre håret og kjolen er dekket med små melkeflekker. Etter å ha slukket tørsten på Cava for første gang på halvannet år sovner hun halvveis inn i utdelingen av «årets ansatt».

Hun danser litt i halvblinde med Dan og hun viser til det kjedsommelige fram bilder av sine to små til alle som er villige til å se. Ved midnatt har Lek-Linda allerede hjulpet henne inn i en drosje, etter en fatal tequila-ulykke, der hun slikket på tequila-flaska og helte i seg et helt melkeglass med salt.9. Grise-Glenn

Glenn kommer hele tiden med bemerkninger på sine kvinnelige kollegaers utringninger, skjørtelengder og leppestift. Han har siden 1986 manet opp til «gutta-stemning» og mener at damer – de skjønner man seg ikke på.

Hans ektefelle kalles kun for «kjerringa» og drøye grisevitser, mange av dem slutter med «Sa brura! Hahahaha!», er toppen av høykultur for denne karen. Glenn synes de som ikke kan snakke om bil og fotball er underdanige, og mimring er hans favorittform for konversasjoner.

10. Overvåknings-Åsa

Denne dama er dritskummel. Overvåkings-Åse nipper til ett glass hvitvin gjennom hele kvelden, og er en kløpper på å få sine mer berusede kollegaer til å åpne seg opp til henne. Hun observerer, lytter og får med seg alt som skjer rundt henne.

Selv dummer Åse seg aldri ut, men hun er altså den første som mandag morgen står klar for å minne alle på hva som skjedde lørdag kveld. Alle er lamme Åse, Åse er lamme ingen.