Over 1500 personer til stede på minnemarkering

Leder i integreringsutvalget, Abdalla Ali Mohammed, holdt en tale på vegne av det sudanske miljøet. Han rettet en takk til alle som har vist sin støtte og særlig politimannen som svømte ut i sjøen på mandag.

MARKERING: Over 1500 personer samlet seg på Stortorget søndag ettermiddag for å ta del i sorgen etter hendelsen på Fagereng.  Foto: Håkon Steinmo

nyheter

– På vegne av sudansk forening og muslimer i Tromsø vil jeg gjerne si at vi er takknemlige for den kjærligheten tromsøværinger har vist og viser i dag. Dette er en trist, hjerteskjærende og ufattelig tragedie som har rystet samfunnet vårt i Tromsø og i hele Norge. Dette er en stor tragedie som har blitt enda større dag etter dag, sier Abdalla Ali Mohammed fra talerstolen på Stortorget søndag ettermiddag.


Se bilder fra minnemarkeringen på Stortorget

Omtrent 1500 personer samlet seg med fakler på Stortorget for å vise sin støtte og solidaritet til familien etter Fagereng-tragedien.


Mohammed rettet en stor takk til kommunen, særlig helsemedarbeidere og kriseteamet. En særlig takk sendte han til politimannen som la på svøm.

HOLDT TALE: Leder av integreringsutvalget, Abdalla Ali Mohammed, holdt innlegg på vegne av det sudanske miljøet.  Foto: Håkon Steinmo

– Vi vil også si hjertelig tusen takk særlig til politimannen som svømte ut i isen etter barna for å redde familien. Han er en stor helt, sier Mohammed.

Flere hundre fakler på Stortorget

Mandag ble en sudansk mor og hennes tre døtre funnet livløse i sjøen ved Fagereng. Moren og de to eldste døtrene er døde, mens den yngste jenta på ett år ligger på Rikshospitalet med livstruende skader. Faren til døtrene er også flydd ned for å være med dattera på sykehuset.


– Vi er her for å vise støtte og solidaritet med familien

Over 1500 personer møtte opp på Stortorget søndag for å delta i markeringen etter hendelsen på Fagereng mandag kveld.


Hendelsen engasjerer og derfor tok Øyvind Bakkeby Moe fredag initiativ til en markering i sentrum slik at folk kan samles og dele sorgen. Klokken 14.00 var det ifølge iTromsøs reporter på stedet omtrent 1500 personer som hadde tatt turen til Stortorget for å ta del i markeringen.

JULETRE OG FAKLER: Slik så det ut på Stortorget søndag ettermiddag.  Foto: Håkon Steinmo

Stortorget er fullt av fakler, helt fra juletreet og opp til Grønnegata. Her er det alt fra småbarnsfamilier til eldre som har samlet seg i sorgen over det som har skjedd.

Arrangerer markering på torget søndag: – Vi må vise at vi bryr oss, og at vi alle er tromsøværinger

– Jeg tenker at vi bare må samles, for en stille og rolig markering, for å være sammen og dele sorgen, sier initiativtaker Øyvind Bakkeby Moe.


Ordføreren: – Viser at alle vil ta del i sorgen

Ordfører Gunnar Wilhelmsen holdt en kort tale hvor han oppfordra alle til å ta oss tid til å se hverandre i denne mørke tiden.

– Jeg synes det var veldig fint. Det viser bare at folk i Tromsø kommune bryr seg. Det må vi ta vare på. Dette viser at alle her lyst til å ta del i sorgen og at man ønsker å bry seg og være inkluderende, sier han.

ORDFØREREN TALTE: Gunnar Wilhelmsen (Ap) holdt innlegg under markeringen på Stortorget.  Foto: Håkon Steinmo

– Hva kan Tromsø lære av en slik hendelse?

– Jeg tror at man etter hendelsen vil se på om det er noe man kan gjøre enda bedre. Vi vi skal evaluere kommunens rolle i dette og se på om Introduksjonsprogrammet er optimalt eller om det finnes enda bedre virkemidler, sier Wilhelmsen.