Seks av seks fly tilgjengelige i Nord-Norge

Ifølge en pressemelding fra Babcock mandag kveld er alle baser i landet bemannet med ambulansefly, og alle tildelte oppdrag mandag er gjennomført.

STO PÅ BAKKEN: Fem ambulansefly at typen Beech B250 Kingair var tatt ut av tjeneste i helga, men mandag kveld melder selskapet at de har hatt seks av seks fly tilgjengelig i Nord-Norge.  Foto: John Trygve Tollefsen/Luftambulansetjenesten HF

nyheter

Siden Babcock overtok beredskapen 1. juli og fram til 1. desember har Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) registrert 286 hendelser som har forsinket pasienttransporten. I helga sto på det meste fem fly på bakken på grunn av en motorfeil på de nye ambulanseflyene til Babcock.

Den siste tiden har Babcock satt inn to ekstra fly, og har et tredje i beredskap for å sikre liv og helse, og frakte pasienter trygt i nord og langs kysten. Det betyr at Babcock nå har seks av seks fly tilgjengelig i Nord-Norge, og at alle baser er bemannet. Fem av seks fly kan fly på kortbane, skriver Babcock i en pressemelding som ble sendt ut mandag kveld.


Setter inn to ekstra fly fra mandag

Babcock setter to ekstra ambulansefly inn i tjeneste fra og med mandag formiddag.


Mandag har det vært åtte fly tilgjengelig fra Babcock. Disse er ifølge våre systemer blitt tildelt 12 oppdrag og Babcock har utført alle oppdragene. Det flyet som gjennomførte flest oppdrag gjennomførte tre flyginger med pasient. Ett av flyene var tilgjengelig hele dagen uten å bli tildelt oppdrag.


SV truer med mistillit mot Høie i luftambulansesaken – Høie beklager

I løpet av de neste dagene må helseminister Bent Høie (H) rydde opp i luftambulansesaken, mener SV. Ellers kan de fremme et mistillitsforslag mot Høie.


– Vi beklager at det er skapt usikkerhet rundt tilgjengeligheten til ambulanseflyene i Nord-Norge. Hele selskapet, fra teknisk mannskap, piloter og ledelse jobber sammen for å løse utfordringene. Sikkerhet for ansatte, helsepersonell og pasienter går foran alt og Babcock har derfor satt inn alle ressurser for å finne feilen på de flyene som nå står på bakken, skriver selskapet i en pressemelding.