Babcock: Full tilgjengelighet på ambulanseflyene

Onsdag er det full tilgjengelighet på ambulansefly i hele Norge, med ni av ni operative fly fordelt på samtlige syv ambulanseflybaser melder Babcock.

Ambulansefly utenfor hangaren til Babcock i Tromsø tidligere denne uken.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

nyheter

Mandag hentet de inn to erstatningsfly til basene i Tromsø og Alta for de to flyene som var satt på bakken på grunn av tekniske feil.


Fem ambulansefly tas ut av tjeneste

Ett ambulansefly mistet motorkraft under landing lørdag. Det samme skal ha skjedd fredag. Nå er fem fly tatt ut av tjeneste.


Babcock har nå hentet inn et tredje erstatningsfly for fly nummer to på Gardermoen som er i operasjon fra klokken 13.00 i dag. Det vil si at ni av ni fly er tilgjengelig, fordelt på de syv ambulanseflybasene.


Helse Nord har satt krisestab etter luftambulanse-svikt

Administrerende direktør i Helse Nord beskriver situasjonen i luftambulansetjenesten som bekymringsfull.


Slik ser det ut onsdag ettermiddag melder Babcock. 

Erstatningsflyene i Alta og på Gardermoen flyr kun langbane. Fem av seks fly i Nord-Norge flyr på kortbanenettet heter det i pressemelding.

– Vi er fornøyde med at erstatningsflyene er på plass slik at ambulanseflybasene er fullt oppsatt med operative fly. Det er Flykoordineringssentralen/AMK som bestemmer hvilke oppdrag som skal tildeles Babcock og ambulanseflyene. Vi har fortsatt fullt fokus på å få utbedret feilene på de flyene som står på bakken slik at de igjen blir operative, sier daglig leder i Babcock Norge, Marius Hansen i pressemeldingen.


Kommentaren

Et tordnende og berettiget raseri

Bent Høie sleiver med ordbruken når han uttrykker «forståelse for at folket i nord er bekymret».