Fagereng-tragedien:

Jenta (1) er overført fra Rikshospitalet til UNN

Den yngste jenta, som i over en uke har vært til intensiv behandling på Rikshospitalet etter Fagereng-tragedien, er i dag overført til UNN.

Det ble igangsatt stor redningsaksjon i fjæra på Fagereng mandag. En mor og to døtre omkom, mens den yngste datteren nå er overført til UNN.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det har gått godt over én uke siden det yngste barnet etter Fagereng-tragedien forrige mandag ble sendt til Rikshospitalet med livstruende skader, sammen med sin fire år gamle søster. Mandag denne uka ble det bekreftet fra politiet at tilstanden hennes var uavklart, men stabil, og at hun var utenfor umiddelbar livsfare.

I dag, torsdag, ble barnet overført fra Rikshospitalet til UNN i Tromsø, melder politiet i en pressemelding.


Ansatte i barnehagen til jentene deltok i moskeen: – Det har vært mange tårer den siste uka

En av jentene kommer aldri tilbake til barnehagen, mens den andre ligger kritisk skadet på Rikshospitalet. – Det er uvirkelig og ingen er forberedt på dette.


Hennes mor og eldste søster (7) døde mandag kveld og natt til tirsdag i forrige uke, etter at de alle fire hadde blitt hentet livløse opp fra det iskalde vannet på Fagereng.


Haily (7) sørget over sin døde klassekamerat: – Vi var bestevenner og lekte hele tiden

Bak smilene og leken er øynene triste. For Haily (7) og vennene på Borgtun skole, har det vært ei tøff uke.


Moren er siktet for drap og drapsforsøk.

Moren og de to eldste søstrene ble begravet på Sandnessundet gravlund tirsdag ettermiddag.


Staten skal granske Fagereng-tragedien: – Vår intensjon er ikke å søke etter noen ansvarlige, men først og fremst se på om det er noe å lære

En statlig kommisjon skal gå gjennom alle forhold i saken for å forsøke å finne svar på hvordan Fagereng-tragedien kunne skje, for å unngå at det skjer igjen.