Gladmelding: Tørt og fint vær i helgen

Lavtrykket har tatt seg en pause, ifølge meteorologen.

Det ventes oppholdsvær hele helgen.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Det ligger ikke an til uvær med det første, sier vakthavende meteorolog på Vervarslinga for Nord-Norge, Sjur Wergeland.

Mer vind på utsatte steder

Meteorologen forteller at det ligger an til oppholdsvær og gode turforhold hele helgen.

– Jeg tror det blir mye bra vær. Vinden kommer fra innlandet og ut mot kysten, så det blir tørt og fint, sier han.

Fredag kommer vinden fra sørøstlig retning, og styrken kan komme opp i frisk bris. Wergeland forteller at det fine været også vil fortsette på lørdag.

– Vindretningen blir den samme, men styrken kan komme opptil liten kuling på utsatte steder. Dette gjelder ikke i Tromsø sentrum, men hvis man for eksempel har tenkt seg på ski på fjellet, sier han.

– Gode skiforhold

Søndag ventes det mye av det samme, med frisk bris og oppholdsvær.

– Det har kommet mye nysnø, så det er gode skiforhold, siden det ikke har vært mildt nok til å smelte vekk, spesielt litt opp i høyden. I lysløypene på Tromsøya kan det imidlertid være litt hardt, forteller Wergeland.

Det ventes heller ingen store endringer i temperaturen, som vil ligge stabilt rundt to kuldegrader hele helgen.

Moderat skredfare

Det varsles om moderat snøskredfare i Tromsø både fredag og lørdag, og det anbefales å unngå terreng som er brattere enn 30 grader og utløpsområder som er utsatt for skredproblemer.

– Unngå leområder der det har lagt seg fersk fokksnø. Fokksnøflakene ligg stedvis på kantkorn over skare, skriver varslingstjenesten Varsom på sine nettsider.

Litt nedbør i neste uke

Begynnelsen av neste uke vil starte med samme værtype og vindretning som i helgen.

– Det virker som at lavtrykket har tatt en liten pause, så det blir lite nedbør på mandag også. Tirsdag kan det komme litt snø, men det blir oppholdsvær igjen på onsdag, sier Wergeland.