Ketil Steigen (SV) blir politisk rådgiver for fylkesrådet

Ketil Steigen fra Vadsø blir politisk rådgiver for fylkesrådet i Troms og Finnmark fylkeskommune.

Ketil Steigen  Foto: Privat

nyheter

Steigen er i dag spesialrådgiver for samfunnsutvikling i Finnmark fylkeskommune. I en pressemelding fra Troms fylkeskommune mandag, opplyses det om at Steigen blir politisk rådgiver for fylkesrådet i Troms og Finnmark fylkeskommune. Han starter i jobben 2. januar 2020.

Ketil Steigen er opprinnelig fra Bergen, men har bodd i Nord-Norge det meste av sitt voksne liv. Han studerte ved universitetet i Tromsø i syv år, og var der aktivt engasjert i studentarbeid, blant annet som første styreleder for studenthuset Driv da det åpnet våren 2000.


Finnmark fylkeskommune retter informasjonskampanje mot Tromsø

Med på laget har de fått skribent Ketil Steigen for å hjelpe Finnmark med kommunikasjon og skriving av leserinnlegg.


Siden 2009 har han bodd i Vadsø og jobbet i Finnmark fylkeskommune. Først i Scene Finnmark som kommunikasjonsansvarlig og senere som leder samme sted. De siste to årene har han arbeidet som spesialrådgiver for samfunnsutvikling i fylkesrådmannens stab i Vadsø.

– Dette er den type forespørsler man ikke kan si nei til. Jeg har satt meg godt inn den politiske plattformen og jeg synes det rødgrønne fylkesrådet har funnet en riktig vei når de samtidig som de selvsagt oppfyller det soleklare løftet om oppdeling til to fylker igjen, fokuserer på best mulig samfunnsutvikling mens vi er ett. Det er viktig og overhodet ingen motsetning til en oppdeling. Tvert imot. Her har vi en kjempemulighet til å legge til rette for tett, godt og frivillig samarbeid mellom Troms og Finnmark i all overskuelig fremtid, sier Steigen i pressemeldingen.


Fra sidelinja

«Når vi forenes med tvang»

Vi skal forenes med tvang. Om få dager vedtas det i Stortinget. Med mindre et mirakel skjer. Det gjør det sjelden.


Hele fylkesrådet vil ha kontorer i både Tromsø og Vadsø.

– Mye av jobben til fylkesrådet vil selvsagt skje ute i hele det store fylket og ikke bare inne fra et kontor, men for SV er det viktig å være til stede også i Vadsø, og vi er glad for at dette er en ambisjon resten av fylkesrådet deler. For min egen del er det også naturlig å være mye i Vadsø siden den fylkeskommunale divisjonen for næring og kompetanse vil bli ledet derfra, skriver fylkesleder i SV og fylkesråd for utdanning, Bjarne Rohde.


Sett fra sidelinja

«Du trenger ikke være enig, men du kan gjerne lytte»

Støvet har begynt å legge seg på sosiale medier etter at Siv Jensen klarte å distrahere nasjonen bort fra nok et budsjett som belønner de mest privilegerte og strammer skruen enda litt til for de som allerede sliter.