Nå kommer det mer snø – og kanskje sludd

De neste dagene vil bære preg av et væromslag.

MER SNØ: Været snur i løpet av starten av uka, og det er ventet mer snø og mildere temperaturer.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Etter en liten periode med stabilt og kaldt vær, blir det mildere i dagene opp mot julaften.

Vakthavende meteorolog ved Vervarslinga, Sevim Müller, sier til iTromsø at vi i starten av uka kan vente oss et væromslag.

– Mandag formiddag er det veldig fint, men til kvelden kan det komme snø. Jeg tror ikke det blir store mengder i første omgang, men det kommer et lavtrykk inn fra finsksvensk side, og det kan legge seg et tynt lag.


Lei av å bli isolert i Ullsfjord: – Beredskapen er latterlig dårlig

Flere uker hver vinter er bygdene Jøvik og Olderbakken i Ullsfjord isolert på grunn av snøras. Dersom det begynner å brenne er det da ikke mulig å slukke.


Væromslaget skal ifølge Müller slå ordentlig inn fra tirsdag ettermiddag, og det kan se ut som om Tromsø får en del nedbør.

– Det kommer mest sannsynlig i form av snø. På kvelden er det ventet noe mer, og det ser ut til at det skal snø en del natt til onsdag. Men det er ennå usikkert når nedbøren kommer, og i hvilken form det vil være, sier Müller og legger til:

– Mest sannsynlig kommer det som snø, men det kan også slå om til sludd.

– Hvor mye snakker vi om?

– Nei, det er vanskelig å si. I første omgang vil jeg anta vi snakker opp mot ti centimeter.Hun forteller at det vil komme mer varmluft inn fra sør, som gjør at også torsdagen kan bli en dag med en del «vær».

– Som det ser ut nå, er kanskje torsdagen mest interessant. Da kommer det mer snø, men jeg tviler på at det blir så mye som en halv meter.


Dette er verdens beste julefilmer – og her kan du se dem

Her har iTromsøs journalist valgt ut de ti julefilmene hun synes er aller, aller best.