Babcock-saken: Høie lover ekstra fly

Helseminister Bent Høie lover å sette inn ekstra beredskapsresurser i nord.

Babcock Luftambulanse.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Under en pressekonferanse onsdag lover Bent Høie ekstra fly til luftambulansetjenesten etter at den siste tiden har vært en rekke trøbbel knyttet til Babcocks fly.

Selskapet stiller derfor med ekstra dagfly stasjonert i Alta, som skal stå gjennom julen, men vil stå i beredskapen fram til påske, skriver VG.


Trolig er alle ambulanseflyene tilbake i normal drift i løpet av uken

To av Babcocks ambulansefly som fikk innført værrestriksjoner, er trolig tilbake i normal drift i løpet av uken. Da vil alle flyene være tilbake i normal drift.


I tillegg lovet han at forsvarets helikopter i Kirkenes forlenges fram til 15. januar og at det parallelt jobbes med å få på plass et helikopter til helseberedskap som kan være i Kirkenes gjennom vinteren.

Fredag 6. desember ble fire ambulansefly satt på bakken på grunn av tekniske problemer. Torsdagen etter fant Babcock årsaken og satt da inn tre fly fra Sverige med base i Tromsø, Alta og på Gardermoen. Luftambulansetjenesten HF leide da også inn to jetfly.


Luftambulansedirektøren i intern presentasjon: «Politikken blir viktigere enn fornuften»

Luftambulansetjenestens direktør lister opp tapende flyoperatør, personell som ikke nødvendigvis er på tilbudssiden, politikere og media som utfordringene med ny operatør av ambulanseflyene. Det viser en presentasjon VG har fått innsyn i.


– Vi vil opprettholde ekstraressursene til 20. desember, og så vurderer vi om det er behov for ytterlige videreføring. Det er for å føle trygghet i at det faktisk blir stabilitet i leveringen fra Babcock, uttalte statsråden til VG forrige fredag.