Luftambulansekrisen:

UNN om tiltakene: – Det er bra at helseministeren erkjenner alvoret

Ledelsen ved Akuttmedisinsk klinikk på UNN påpeker at det likevel er viktig å få på plass langsiktige løsninger.

FORNØYD: Ledelsen ved Akuttmedisinsk klinikk på UNN er fornøyd med de midlertidige tiltakene.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

I en pressemelding skriver ledelsen ved Akuttmedisinsk klinikk på UNN at de er fornøyd med de midlertidige tiltakene innført av helseminister Bent Høie onsdag.

Under en pressekonferanse onsdag lovde Bent Høie ekstra fly til luftambulansetjenesten etter at det den siste tiden har vært en rekke trøbbel knyttet til Babcocks fly.


Babcock-saken: Høie lover ekstra fly

Helseminister Bent Høie lover å sette inn ekstra beredskapsresurser i nord.


Selskapet stiller derfor med ekstra dagfly stasjonert i Alta, som skal stå gjennom julen, men vil stå i beredskapen fram til påske, skriver VG.

Klinikksjef Jon Mathisen ved Akuttmedisinsk klinikk sier i pressemeldingen at tiltakene som nå skal innføres er nødvendige.

– Vi ønsker fortsatt langsiktige og stabile løsninger for luftambulansetjenesten, både fly og helikopter. Det er bra at Helseministeren erkjenner alvoret i situasjonen, og har lyttet nøye til helsepersonell i tjenesten. Ekstraressursene som nå settes inn er helt nødvendig med tanke på beredskapen gjennom vinteren, sier Mathisen.

Jon Mathisen, klinikksjef Akuttmedisinsk klinikk. 

Blant tiltakene som innføres er stasjoneringen av et jetfly i Nord-Norge gjennom vinteren, noe som ifølge pressemeldingen lenge har vært ønsket fra UNNs side, spesielt med tanke på beredskapen på Svalbard.

Mathisen håper de midlertidige tiltakene kan resultere i varige løsninger.

– Vi er tilfreds med at Helsetilsynet skal undersøke om befolkningen har fått og får forsvarlige luftambulansetjenester. Vi støtter også en utredning av ambulansehelikopter i Kirkenes, og mener det er helt nødvendig at Forsvaret fortsetter det midlertidige oppdraget i Øst-Finnmark.


Trolig er alle ambulanseflyene tilbake i normal drift i løpet av uken

To av Babcocks ambulansefly som fikk innført værrestriksjoner, er trolig tilbake i normal drift i løpet av uken. Da vil alle flyene være tilbake i normal drift.