Her ordner de gaver og julemat til rundt 100 barnefamilier som sliter økonomisk

Ikke alle barnefamiliene får endene til å møtes. Kirkens Bymisjon og Coop sørger for at rundt 100 barnefamilier får mat og gaver til jul.

LAGER JUL TIL BARNEFAMILIER: I denne garasjen på Håpet var de frivillige i Kirkens Bymisjon i fullt arbeid med å forberede presanger og julemat til barnefamilier med trang økonomi. Til venstre ligger hvite poser med presanger, mens til høyre legges julematen i brune esker. Foto: Håkon Steinmo 

null
nyheter

Torsdag formiddag jobbet de frivillige i Kirkens Bymisjon på spreng med å pakke esker med julemat og poser med presanger til barnefamilier med trang økonomi.

– Målet er å gjøre flere familier i stand til å feire jul. Julen er en sår tid for dem som trenger noe ekstra, og da er det viktig at vi føler omsorg for hverandre, forteller Astrid Mikalsen i Kirkens Bymisjon.

– VIKTIG Å FØLE OMSORG FOR HVERANDRE: Astrid Mikalsen og Magnus Vold Jensen i Kirkens Bymisjon forteller at målet er å gjøre flere familier i stand til å feire jul sammen. Foto: Håkon Steinmo  Foto: Håkon Steinmo

Frelsesarmeens julehjelp: Her fyller Ida opp handlevogner med gaver til 200 barn

– Alle skal få noe nytt til jul, sier Ida Mayes, korpsleder i Frelsesarmeen Tromsø.


Skreddersydde julegaver

SKREDDERSYDDE JULEPRESANGER: De hvite posene inneholdt julepresanger som foreldrene kunne gi til barna. Hver av posene var spesialtilpasset de enkelte barnefamiliene, hvor de inneholdt alt fra dukker, tegneserier og andre leketøy. Foto: Håkon Steinmo  Foto: Håkon Steinmo

Forberedelsene foregikk i en garasje ved Alkeveien på Håpet. Langs gulvet var det oppstilt flere titalls hvite poser med forskjellige barneleker. Hver av dem er tilpasset den enkelte familie.

– Foreldrene ringer oss og spør om mulighet for å få gaver. Dernest syr vi sammen pakkene etter alder, kjønn og familiesammensetning, sier markeds- og produksjonsansvarlig Magnus Vold Jensen i Kirkens Bymisjon.

ÉN ESKE MED JULEMAT TIL HVER: Coop Nord sørger for spiselige julegoder som ribbe, pinnekjøtt, Kvikklunsj og pepperkaker til barnefamilier med trange økonomiske kår. Dette har de gjort i samarbeid med Kirkens Bymisjon i 13 år. Foto: Håkon Steinmo  Foto: Håkon Steinmo

Julepresangene er donert fra privatpersoner i Tromsø, og Jensen er imponert over gavene som er kommet inn.

– Det har vært en enorm velvilje blant folk til å hjelpe, sier han.


Elisabeth (78) kjørte 4788 kilometer fra Tromsø til Alicante med 147 hjemmestrikka plagg til frosne spanjoler

Elisabeth Krane Schleis (78) fra Tromsø har tilbrakt de siste 25 vintrene i Alfaz del Pi i Alicante. Etter å ha opplevd to ran langs motorveien mellom Barcelona og Valencia lar ikke barna henne kjøre alene lenger.


Julemat og godteri

Ved siden av posene med julegaver sto det store esker med spiselige julegoder fra Coop Nord, som har samarbeidet med bymisjonen siden 2006. Inni eskene var det alt fra pinnekjøtt, ribbe, Kvikklunsj og pepperkaker. Det var mye mat på stedet og Mikalsen forteller at ingen får avslag.

– Maten fra Coop er tenkt til 100 familier, og ingen har fått avslag, sier hun.

– JEG BLIR HER SÅ LENGE JEG KLARER: Harrieth Davidsen (80) har vært frivillig i Kirkens Bymisjon i 25 år. Foto: Håkon Steinmo  Foto: Håkon Steinmo

Harrieth Davidsen (80) var en av de frivillige som jobbet med innpakningen. Hun har vært frivillig i 25 år.

– Det er en glede å være med på Bymisjonen, og det gir meg så mye. Vi er glad i hverandre og jeg blir her så lenge jeg klarer. Bymisjonen blir det siste jeg gir slipp på, sier Davidsen med et markert smil.

I år skal Davidsen feire julen med sin egen familie, men det ble først bestemt etter at hun forsikret seg at Bymisjonen ikke trengte henne.

– Dersom de hadde hatt behov så måtte jeg stilt opp, sier hun.